IT

Virtuelna šetnja Srbijom putem projekta Google Street view

Državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri izjavila je da joj je čast što ima priliku da prisustvuje lansiranju Google Street view projekata, zahvaljujući kojem od danas možemo da upoznamo Srbiju iz jedne potpuno nove dimenzije.

Ona je na predstavljanju  Google Street view projekta u Beogradu rekla da je to od  izuzetnog značaja za turizam jer će doprineti boljem pozicioniranju Srbije na turističkoj mapi sveta.

google-street-view

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je rekao da je to dobar načina da ljudi sa raznih kontinenata mogu da vide Beograd sa ciljem da požele da dođu i lično se uvere u sve ono što grad može da ponudi.

Direktor Gugla za Adrijatik regiju Joško Mrndže izjavio je da je Street view kao proizvod  do sada lansiran u više od 50 zemalja sveta, i više od 3.000 gradova

Od oktobra prošle godine Gugl automobili su zabeležili fotografije tri grada naše zemlje, među kojima je i Beograd, a za nekoliko dana  korisnicima interneta  biće omogućeno da  virtuelno prošetaju gradovima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš.

Leave a Reply