IT

Virtuelni računski centri donose revoluciju

Virtuelni računski centri su glavna tema na tržištu i obećavaju značajno smanjenje troškova.

Pojam „VDC“ opisuje spoj infrastrukture tradicionalnih računskih centara – sistema za skladištenje podataka, serverskih okruženja i aplikacija – u cilju da se stvori potpuno virtuelna arhitekturu i stoga sa sobom vuče značajnu mogućnost uštede. Kompanije poput Vmwarea uvele su virtuelne tehnologije ne bi li obezbedile spektar pogodnosti kao što su niže cene hardvera, manje potrebe za hlađenjem, niža potrošnja energije i fleksibilnije korišćenje slobodnih kapaciteta. Virtuelizacija takođe predstavlja nove izazove u IT menadžmentu u smislu složenih interakcija između virtuelnih i fizičkih sistema.

Virtuelni računski centri znače da proizvođači, a samim tim i krajnji potrošači, stvaraju novo tle. Idejna rešenja za VDC postoje već neko vreme, mada su potpuno razvijeni sistemi namenjeni širem tržištu i dalje retki. „Kada bi svi sistemi bili povezani u glavni računski centar, kontrola troškova bi se mogla sprovesti efikasnije, administracija bi bila olakšana, a IT autsorsing bi se mogao postići vrlo brzo“, objašnjava Michael Clemens Fritz, direktor za mreže i bezbednost u S&T-u.

Vremenski usaglašeno i precizno planiranje je neophodno da bi se postigla željena optimizacija. Važno mesto u povezivanju sa VDC-ima je uzimanje u obzir svih oblasti tehnologije koje su uključene u proces, budući da su svi sistemi međusobno povezani i stoga moraju biti zajedno osmišljeni. Ovo iziskuje vrhunske stručnjake iz svih oblasti, što je ujedno i razlog zašto je S&T formirao poseban tim koji se bavi najnovijim dostignućima u oblasti VDC-a.

Ubedljivi argumenti za

Virtuelni računski centri štede vreme i omogućavaju korisnicima da se usredsrede na svoje osnovne aktivnosti“, ocenjuje je Fritz. „Klijenti sada mogu da razvijaju i promovišu svoje poslovanje bez razmišljanja o tehnologiji koja se nalazi ispod svega toga. Mi, zaposleni u S&T-u, smo ubeđeni da smo sa evolucijom virtuelnih računskih centara napravili odlučujući korak u pravom smeru, a pritom pružamo i odgovarajuću detaljnu procenu, kao i konsultantske usluge.

Zbog svoje velike stručnosti u savetovanju, razvoju, implementaciji i sprovođenju posebno prilagođenih IT procesa i sistema, S&T jeste začetnik u polju sistemskih integracija u regionu centralne i istočne Evrope, a samim tim i u sektoru virtuelnih računskih centara. Ovo omogućava kompaniji da pruži rešenja vrhunskog kvaliteta.

Leave a Reply