IT

Vojvodina ICT Cluster na CeBIT-u

Nakon samo par meseci od osnivanja ovog poslovnog udruženja, Vojvođanski IKT klaster će ove godine imati mogućnost da predstavi firme članice iz domena informaciono-komunikacionih tehnologija na najvećem međunarodnom događaju iz oblasti digitalne industrije CeBIT, koji se održava od 1. do 5. Marta u Hanoveru u Nemačkoj.

Vojvođanski IKT klaster je nastao na inicijativu komnpanija iz ovog sektora krajem 2010. godine i trenutno broji 23 članice sa oko 1.500 zaposlenih, uživa podršku 4 institucije i verovatno ostvaruje i najveći devizni priliv od IT industrije u Vojvodini.

Od svog osnivanja Klaster je ostvario odlične rezultate u ostvarivanju korisnih kontakata u inostranstvu predstavljajući svoj rad drugim udruženjima ovakve vrste na sajmu u Štutgartu, kao i na skupovima u Rumuniji i Mađarskoj.

Prisustvo Klastera ovogodišnjem CeBIT-u prvenstveno je fokusirana na internacionalizaciju i unapređenja poslovanja domaćih IT firmi, povećanje izvoza, te razvojne mogućnosti za domaću privredu.

Sve opširnije informacije o radu Vojvođanskog IKT Klastera, planovima, programu i dosadašnjim rezultatima, možete pogledati detaljnije.

Leave a Reply