IT

Vukovci iz Inđije ponovo dobili računare

Na svečanosti organizovanoj u Kulturnom centru Inđija dodeljeni su računari učenicima srednjih i osnovnih škola sa teritorije opštine Inđija, koji su za vreme svog školovanja postigli maskimalan uspeh. Vaučere su najboljim učenicima dodelili predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, pomoćnik predsednika opštine, Petar Filipović i šef odborničke grupe SPS, Sreten Jovanović.

„Želim da čestitam vama i vašim roditeljima na sjajnom uspehu. Vaši roditelji puno ulažu u vas i bez njih ne biste bili ono što jeste. Želim vam da budete sjajni učenici i dobri studenti. Neki od vas za koji dan će dobiti i opštinske stipendije koje su najveće u Srbiji. Inđija je opština budućnosti i mi želimo da ulažemo u znanje, samo tako možemo da budemo najbolji u ovom delu Evrope, a Inđija to svakako jeste i ona će uvek biti uz vas“ rekao je Goran Ješić.

Opština Inđija već petu godinu za redom kroz akciju „Znanje se isplati“ dodeljuje računare najboljim đacima i na taj način ulaže u njihovu budućnost i obrazovanje. Inđija je jedina opština koja umesto knjigama vukovce nagrađuje računarima i legalnim softverom.

Ova akcija se sprovodi u saradnji sa kompanijom „Microsoft“ koja uz računare učenicima obezbeđuje besplatan operativni sistem Windows 7. U proteklih 5 godina opština Inđija dodelila je više od 500 računara, a danas je svoj računar preuzelo još 124 vukovca.

Leave a Reply