Događaji · IT

WCG 08: Otvaranje uz propuste

Juče je u Kelnu održano svečano otvaranje World Cyber Games finala, kojem su, pored svih takmičara, prisustvovali mnogobrojni predstavnici grada Kelna, partneri WCG-a i sponzori.Novinar ScreenFuna, Marko Čavić, donosi nam video snimke otvaranja i ceremonije koja je bila vrlo zanimljiva. Pored obilja svetlosnih i vizuelnih efekata i fenomenalnog ozvučenja prisutni su se zabavili uz specifičan i vrlo zanimljiv muzičko-istorijski performans, u kojem su, pored dobre rok svirke, ali i miksa popularnih muzičkih pravaca, preko video zida prikazani značajni velikani iz svih oblasti kulturnog, naučnog i umetničkog života Nemačke kroz istoriju. Tako su se na pomenutom zidu našle ličnosti poput Alberta Anštajna, Johana Sebastijana Baha, Marlene Ditrih i mnoge druge.

Otvaranju WCG-a 2008 prisustvovali su i mnogi ekstremni sportisti, na velikoj bini bilo je mesta i za vožnju biciklom, a pored bine dešavale su se još mnoge zanimljive stvari – pogledajte!

Šarmantni voditeljski par napravio je nekoliko (velikih) grešaka, pa je umesto Srbije prozvan Singapur, Slovenija i Slovačka prošle su još gore, a veliki problem zadavalo im je i kašnjenje imena država na video zidu. Dragi voditelji, opraštamo vam – još ovaj put! :-)

Leave a Reply