Internet · IT

Web sajt BusinessWeek magazina napadnut

Eksperti u Sophos-u, kompaniji za IT sigurnost i kontrolu, su otkrili da je web sajt poznatog nedeljnog magazina, BusinessWeek, napadnut od strane hakera.

Stotine web stranica u delu BusinessWeek web sajta koje daju informacije gde MBA studenti mogu pronaći buduće poslodavce, je zaraženo. Prema Sophos-u, hakeri su koristili SQL injection napad – gde su slabosti iskorišćene da se postavi zlonamerni kod u bazu podataka sajta. Maliciozni kod se postavlja na stranice koje dalje download-uju malver sa web servera u Rusiji.

Početkom godine, Sophos je objavio izveštaj da je se na dnevnom nivou otkrije više od 16,000 novo zaraženih web stranica i da čak 90% zaraženih web stranica pripada legitimnim sajtovima među kojima se sada nalazi i BusinessWeek sajt. Na svakih 5 sekundi je otkrivena jedna novo zaražena web stranica, što je tri puta bilo brže u odnosu na isti period 2007. godine.

Maliciozni kod koji je bio postavljen na BusinesWeek web sajt je ukazivao na Ruski web sajt koji je trenutno onesposobljen i koji više ne širi malver. Međutim i dalje je ostao veliki broj MBA studenata koji su se zarazili u svojoj potrazi za dobro plaćenim poslovima. Sophos je obavestio BusinessWeek o infekciji koja postoji na njihovim stranicama u toku prošle nedelje, ali postavljeni skript je i dalje prisutan i aktivan na njihovom sajtu.

Leave a Reply