Događaji · E-servisi · IT

Web.start – Prvi dan – Ko bi rekao da je web poslovanje toliko popularno

Danas je u Zagrebu započela prva regionalna konferencija o web poslovanjuWeb.start. Podeljena na Tech.Day i Biz.Day, stručni predavači iz regije i dalje nude svoje poglede na sve aspekte web poslovanja, marketinga i razvoja web aplikacija. Preko 200 ljudi došlo je na prvi dan održavanja događaja koji je okupio i mlade firme u razvoju, te one koje su kroz godine iskustva poznate ne samo na hrvatskom, već na svetskom tržištu.


photo by Marina Filipović Marinshe

Konferencija Web.start pokrenuta je 2007. godine kako bi autorima web projekata omogućila da ostvare i unaprede sosptvene web projekte, a ne treba zanmeariti ni sticanje znanja i kontakata za bolje pozicioniranje na tržištu, te realizaciju perspektivnih projekata , što je omogućeno kroz druženje nove generacije web preduzetnika.

Svoja predavanja danas su između ostalih održali i:

Ivan Krstić

Ivan Krstić, softverski arhitekt i stručnjak za sigurnost (Hrvatska / SAD), koji se nalazi na studijama na Harvardskom univerzitetu. Do nedavno je obavljao funkciju direktora sigurnosne arhitekture projekta One Laptop Per Child – OLPC.


photo by Marina Filipović Marinshe

Luka Abrus

Luka Abrus radi u Microsoftu Hrvatska od 2003. godine kao Technology Specialist. Pre Microsofta se bavio razvojem web-aplikacija u nekoliko kompanija, a u Microsoftu je vođa inicijative implementacije novih web tehnologija i rešenja za razvoj aplikacija. Dugogodišnji je saradnik časopisa Bug i Mreža, te autor tri knjige o razvoju web-aplikacija i .NET tehnologiji.

Ilija Studen (www.activecollab.com)

Ilija Studen je internet preduzetnik iz Novog Sada, te osnivač je firme A51 čiji je primarni cilj razvoj rešenja namenjenih firmama i individualcima koji žele da internet iskoriste u potpunosti kako bi povećali produktivnost i unapredili komunikaciju.

Senko Rašić (www.rei.hr)

Senko Rašić rođen je 1979. godine u Zagrebu, gde i studira računarstvo i paralelno se bavi administracijom i programiranjem na Linux operativnim sistemima. 2006. godine po završetku studija otvara firmu Rei i kreće u svet Web developmenta. Pokretač je Naslovnice, jednog od domaćih web2.0 projekata, a u TODO listi mu je još mnogo zanimljivih stvari za koje se nada da će jednom ugledati i svetlo dana.

Ivan Brezak Brkan (www.ivanbrezakbrkan.com)

Ivan Brezak Brkan bavi se web strategijom odnosno celokupnim razvojem web stranica kao novog medija. Unutar toga bavi se copywritingom odnosno razvojem sadržaja specifičnih za medij, planiranjem i razvojem web interfejsa, te internet marketingom. Svoje znanje primenjuje kao član uprave firme Acumen, te PR manager udruženja Initium. Osim toga, Ivan piše o web tehnologiji i poslovanju kao stalni saradnik časopisa Bug, Mreža, Plan B, te web blogova Freelance Switch i Blogowski, šireći pogled na IT 2.0 sektor izvan same industrije.

Više informacija o Web.startu možete naći na web stranici www.webstart.ini.hr

One thought on “Web.start – Prvi dan – Ko bi rekao da je web poslovanje toliko popularno

Leave a Reply