IT · Telekomunikacije

“WIDGET CENTRAL” za razmenu mrežnih proširenja i alata za razvoj ExtremeX OS

Kompanija Extreme Networks je najavila ‘Widget Central’, novi online resurs koji omogućava slobodnu razmenu, razvoj, i modifikaciju mrežnih aplikacija (widgets-a) namenjenih optimizaciji performansi kako kompanijskih, tako i mreža od opšteg značaja. Extreme Networks je takođe najavio i kontrolisano izdanje Software Developer’s Kit-a za ExtremeXOS, prvi industrijski, modularni operativni sistem za LAN svičeve.

Widget Central je inovativni, potpuno besplatan online resurs dizajniran da obezbedi korisnicima optimalan odnos između vrednosti kupljene opreme, operativnih troškova i mogućnosti koje pruža instalirano rešenje. Da bi uveličala i proslavila otvaranje novog web servisa, kompanija Extreme Networks je donirala svojim korisnicima više od 25 aplikacija, koje obezbeđuju korisnicima trenutnu dobit, a takođe pretstavljaju i osnovu za programere koji se bave razvojem softvera.

“Widget Central će potpuno izmeniti način na koji korisnici posmatraju svoju mrežu i provajdere” rekao je Scott Lucas, direktor marketinga u kompaniji Extreme Networks i dodao „korisnici sada mogu veoma jednostavno iskoristiti inovativna rešenja koja im pruža mrežna tehnologija, radi lakše i brže implementacije, jednostavnijeg korišćenja, bolje preglednosti i performansi mreže“.

Widgeti kompanije Extreme Networks su podeljeni u četiri kategorije: implementacija, nadzor, realizacija i optimizacija. Aplikacije za implementaciju omogućavaju korisnicima da na brz i jednostavan način podese željeni nivo bezbednosti i broj i vrstu kanala komunikacije. Widgeti za realizaciju omogućavaju korisnicima da reaguju na određene događaje na mreži kao što je konekcija novih uređaja. Widgeti za optimizaciju omogućavaju korisnicima fino podešavanje mrežnih performansi, dok aplikacije za nadgledanje obezbeđuju korisnicima više informacija o statusu mreže.

Sve ove aplikacije su potpuno besplatne, i mogu se preuzeti i modifikovati tako da odgovaraju specifičnim potrebama svakog korisnika. U duhu slobodne razmene informacija, aplikacije je moguće kopirati i deliti unutar mreže korisnika proizvoda kompanije Extreme Networks.

Leave a Reply