IT

WiMax u Crnoj Gori

Kompanija m:tel trenutno jedina pruža usluge bežične telefonije i širokopojasnog Interneta (WiMax), iako su za taj servis dodeljene četiri licence, saopšteno je iz Agencije za telekomunikacije.

Agencija je do sada kompanijama m:tel, Broadband Montenegro (BBM), T-Mobile i Promonte dodijelila četiri posebne licence za građenje, posedovanje, eksploataciju telekomunikacione mreže i pružanje telekomunikacionih servisa putem fiksnog bežičnog pristupa.

“Neki od ponuđača su se suočili sa problemima oko isporuke opreme i podešavanja sitema, jer je u pitanju nova tehnologija”, kažu u Agenciji

Iz Agencije je objašnjeno da su svi ponuđači prilikom dostavljanja ponuda na tender predložili datume početka pružanja ponuđenih servisa, ali da zbog određenih problema ti rokovi nisu ispoštovani.

Kompanija m:tel je, prema podacima Agencije, sredinom aprila imala više od četiri hiljade korisnika, od kojih 663 koristi samo usluge fiksne telefonije.

»Kompanija ima 1.200 korisnika širokopojasnog pristupa Internetu, dok njih oko 2.100 koristi usluge i fiksne telefonije i širokopojasnog pristupa«, tvrde u Agenciji.

U Agenciji ne planiraju raspisivanje novog tendera, ali su spremni da u slučaju interesovanja kompanija razmotre njihove zahteve.

Leave a Reply