IT

Xerox lider na svetskom tržištu u usluzi upravljanja štampom

Izveštaj  nezavisne istraživačke kompanije Gartner inc. potvrdio je da u 2007. godini korporacija Xerox po prihodima zauzima prvo mesto u svetu u pružanju usluge upravljanje štampanjem (Managed Print Service). Xerox veruje da to potvrđuje činjenicu da su usluge i rešenja koji korporacija nudi od visoke vrednosti za posao.

Xerox/Fuji i Xerox su na svetskom nivou ostvarili 53 posto svetskih prihoda od usluge upravljanje štampanjem u 2007. godini. Samo u zapadnoj Evropi Xerox drži 50 posto udela na tržištu usluge upravljanja štampom (MPS).

Ovo je još jedna pozitivna ocena koju smo dobili od Gartnera. Prva ocena je bila postavljanje u ‘Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide’, a prošli mesec su nas pozicionirali na vrh lestvice lidera u ‘Magic Quadrant for MFPs and Printers Worldwide“, izjavio je Stephen Cronin, Predsednik Xerox Global Services. “Verujemo da Gartnreovi izveštaji uz značajne uštede koje postižemo našim klijentima govore o našem vodećem položaju u pružanju usluga i prodaji hardvera“.

Organizacija štampanja unutar kompanije je često fragmentirana po odeljenjima. Upotrebom Xeroxovih usluga kroz program baziran na Lean Six Sigma poslovnom sistemu klijentima se omogućava da transparentno sagledaju troškove vezane uz štampanje, fotokopiranje i faksovanje u celoj organizaciji. Na osnovu tih informacija Xerox dizajnira strategiju koja osim što zadovoljava potrebe posla donosi i dodatne uštede i smanjuje količine otpada.

Danas, osim što vodi brigu o svojim uređajima, širom sveta Xerox pazi na milion uređaja svoje konkurencije u kancelarijama svojih klijenata. To uključuje tehničku podršku, održavanje i nabavku materijala.

Leave a Reply