IT

Xerox nastavlja sa svojim ulaganjima u istraživanje i razvoj

“Ne smete žrtvovati sutra kako biste uštedeli danas” – reči su Sophie Vandebroek, CTO-a (Chief technologiacal officer) korporacije Xerox, ujedno i predsednice Xerox Innovation grupe. “Kontinuirano investiranje u istraživanje i razvoj garantira Xerox-ovo vodeće mesto u našem osnovnom poslovanju i stvara velike mogućnosti za rast na novim tržištima. Kompanije koje prestanu sa  ulaganjima u istraživanje u ovim teškim trenutcima kroz par godina će se naći sa velikim rupama u proizvodnji”.

U 2008. godini samo u Sjedinjenim Američkim Državama Xeroxu je odobreno 609 novih patenata, a realizovan je broj patenata za 30 posto veći od očekivanog. Do sada je 2300 zaposlenih Xeroxa kroz istoriju ostvarilo prava na više od pet patenata.

Dr. Peter Kazmaier, hemičar i menadžer i radnoj grupi za dizajn novih materijala u Xerox Research Centre Canada, u 2008. godini sam je ostvario prava na 18 patenata i jedan je od 18 Xeroxovih radnika kojima je odobreno više od sto patenata (trenutno mu je odobren 101 patent). Njegov jubilarni stoti patent vezan je za projekt Xeroxovog izbrisivog papira koji traje jedan dan i da se ponovo iskoristiti.

Uključujući Xeroxovog strateškog partnera u Japanu, Fuji Xerox Co. Ltd, sa kojim Korporacija Xerox usklađuje istraživačke napore, broj odobrenih patenata za 2008. godinu se penje na 940. Xerox i Fujixerox zajedno godišnje ulažu 1,5 milijardi dolara u istraživanje i razvoj.

U 2008. godini Xerox je predstavio 29 novih proizvoda i za njih primio 230 nagrada širom sveta.

Leave a Reply