IT

Xerox ugovorio preuzimanje Veenmana

Kupovinom holandske kompanije, Xerox u Evropi širi broj klijenata za 4000 preduzeća male i srednje veličine

Xerox je u aprilu ugovorio kupovinu kompanije Veenman B.V., članice grupe Corporate Express, za cenu od 43 miliona evra. Xerox ovom kupovinom jača svoju poziciju  u Holandiji i stiče 4000 novih klijenata, malih i srednjih predzeća. Veenman, sa svojih šest kancelarija raspoređenih preko cele Holandije, je najveći distributer štampača, fotokopir mašina i multifunkcionalnih uređaja malim i srednjim preduzećima u zemlji.

Prema procenama Matt Marshalla iz IDC-ja, 55 posto kompanija u Holadniji svrstavaju se u mala i srednja preduzeća koje godišnje troše 420 miliona dolara na opremu i usluge vezane uz štampu. IDC, u sledećih pet godina, u Holandiji prognozira godišnjirast od šest posto u potrošnji na štampače i multifunkcionalne uređaje.

Ovo je peta kompanija koju je Xerox kupio u poslednje dve godine, a za to vreme Xerox je u svetu uložio 1.7 milijardi dolara kako bi proširio svoje distribucijske kanale i prodaju usluga i softvera.

Veenman je osnovan 1919. godine i nedavno je proširio svoju ponudu na pružanje konsultantskih usluga i prodaju softvera za upravljanje dokumentima. Transakcija će biti zaključena do kraja godine nakon odobrenja Holandske agencija za zaštitu tržišne utakmice (NMa) i drugih agencija.

Leave a Reply