IT

Yahoo bi da eskivira Microsoftovu ponudu

Izvršni direktor američkog proizvođača rešenja za pretraživanje interneta Yahoo Jerry Yang poručio je zaposlenima da čelnici kompanije istražuju mogućnosti za eskiviranje ponude za preuzimanje koju im je ponudio softverski div Microsoft

U poruci poslanoj elektronskom poštom Yang je kazao da uprava tek treba da odluči kako će reagovati na Microsoftovu ponudu za preuzimanje, vrednu 44,6 milijardi dolara u gotovini i deonicama.

Uprava pomno procenjuje široku lepezu potencijalnih strateških alternativa u složenim i promenjivim uslovima“, napisao je Yang u poruci zaposlenima, ističući da Microsoftova ponuda jasno ukazuje na mogućnost Yahooa da obnovi nekadašnju slavu. Uprava kompanije istaknula je u javnosti tek da pomno ispituje opcije koje uključuju i nastavak nezavisnog poslovanja.

Jedan  izvor je ipak izjavio agenciji AFP da je kompanija primila pozive “određenog broja zainteresovanih strana” te da raspolaže širokom lepezom strateških opcija, uključujući dodelu poslova internet oglašavanja konkurentskom Google-u u statusu podizvođača, budući da se on pokazao pravim majstorom u generisanju prihoda na tom području.

Odbije li Microsoftovu ponudu, uprava Yahooa naći će se pod pritiskom da deoničare umiri izdašnom isplatom gotovine odnosno da čak posudi novac kako bi mogla da otkupi deonice i pretvori Yahoo u privatnu kompaniju većinskih deoničara.

Leave a Reply