Internet · IT

Yahoo planira reorganizaciju

Yahoo razmatra plan reorganizacije kojom bi pojedinačne delove poslovanja objedinio u globalnu celinu, prenosi list The Wall Street Journal pozivajući se na dobro obaveštene izvore

Prema pisanju tog lista, iza inicijative usmerene na centralizaciju delova poslovanja sa elektronskom poštom, pretraživanjem i početnim stranicama radi koordinacije između proizvodnje i globalne prodaje te kompanije, stoji njena predsednica Sue Decker.

Radi se o potezu kojim ta kompanija nastoji da svoje ulagače uveri da će značajno unaprediti poslovanje, nakon što ih je razljutila odbacivši ponudu za povezivanje sa Microsoftom u korist sporazuma o saradnji u pretraživačkim aktivnostima sa Googleom.

Istovremeno najavljen je i odlazak nekoliko viših službenika. Prema pisanju ulagačkog bloga TechCrunch, kompaniju napuštaju Vish Makhijani, glavni direktor Yahoo-ovog pretraživačkog dela poslovanja, i Brad Garlinghouse, koji je nadzirao usluge koje uključuju elektronsku poštu i brze poruke (instant messaging).

TechCrunch tvrdi da kompaniju napušta i Qi Lu, čelni inženjer Yahoo-ove marketinške pretraživačke platforme Panama, dok je iz samog Yahoo-a početkom nedelje izvešteno o odlasku Jeffa Weinera, donedavnog potpredsednika mrežnih sistema.

Leave a Reply