IT

Zašto se ukida predmet Informatika u 3. i 4. razredu gimnazije?

U  Privrednoj komori Srbije, u organizaciji Udruženja informatičke delatnosti i Društva za informatiku Srbije održan je  okrugli sto sa temom „Zašto se ukida predmet Informatika u 3. i 4. razredu gimnazije?“. Okrugli sto su inicirali profesori informatike iz više gradova u Srbiji, reagujući na predlog Komisije za izradu novog predloga nastavnog plana za gimnazije u kome je predviđeno ukidanje predmeta Informatika u 3. i 4. razredu gimnazije.

Sastanku su prisustvovali profesori informatike u gimnazijama, profesori univerziteta, predstavnici Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstva za prosvetu, Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Zaključci sa okruglog stola su:

  • da se na portalu Komore Srbije otvori forum na kome će se u naredne tri nedelje prikupiti mišljenja, komentari i predlozi potrebnih mera za poboljšanje statusa obrazovanja u oblasti informatike;
  • da se na osnovu ovih mišljenja, komentara i predloga formiraju konkretni predlozi za bolje uređivanje statusa i izvođenje nastave informatike i
  • da se nakon toga organizuje sastanak sa Komisijom za izradu predloga nastavnog plana za gimnazije gde će se ovi predlozi izneti.

Leave a Reply