IT

Zaustavljena proizvodnja i distribucija elektronskih naprava za ometanje rada brojila

U skladu sa strateškim opredeljenjem Elektroprivrede Srbije i Elektrovojvodine, u odnosu na težište u sprovođenju mera, radnji i postupaka usmerenih ka suzbijanju neovlašćene potrošnje – krađe električne energije, zajedničkom akcijom Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Subotica i menadžmenta Elektrodistribucije Subotica zaustavljen je kanal nelegalne proizvodnje i distribucije elektronskih naprava za ometanje mernih uređaja (brojila), koja se nalaze u operativnom korišćenju kod kupaca na teritoriji opštine Subotica, kao i u drugim delovima Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Akcija, koja je trajala duže od mesec dana, je zaustavila nanošenje velike društvene štete JP Elektroprivreda Srbije i Privrednom društvu Elektrovojvodina, a takođe je sprečila i distribuciju naprava na teritorije susednih država: Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

Na ovaj način jasno je stavljeno do znanja da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije kao i celokupna struktura specijalizovanog sektora za borbu protiv neovlašćene potrošnje Privrednog društva Elektrovojvodina, kontinuirano boriti za zaštitu elektroenergetskog sistema i za sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom od neovlašćene potrošnje tj. krađe električne energije i drugih zloupotreba u neovlašćenom pristupu sistemu.

Privredno društvo Elektrovojvodina izražava zahvalnost za profesionalnost i operativnost Ministratsvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i pripadnicima Kriminalističke policije Policijske uprave Subotica.

U daljem toku suzbijanja ovog velikog društvenog zla Privredno društvo Elektrovojvodina će, pored operativnih mera i podnošenja krivičnih prijava, voditi široku društvenu akciju za dalje iskorenjavanje ove pojave, zajedno sa republičkom Agencijom za energetsku efikasnost i Udruženjem za zaštitu potrošača Vojvodine.

Ova aktivnost ima posebnu važnost upravo u periodu zimskih uslova, zbog dodatne obeveze pružanja energetske sigurnosti privredi i građanima Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Leave a Reply