Događaji · IT · Software

Završen šesti IBM Forum

Šesti IBM Forum, okupio je više od 500 učesnika koji su tri dana učestvovali na sedam konferencijskih nizova i 66 predavanja ,te radionica čime se Forum ponovno dokazao kao jedan od najvažnijih poslovnih i IT događaja u Hrvatskoj i regionu

Pod sloganom „Ne sanjajmo budućnost. Stvarajmo je!” u Hvaru je završen šesti IBM Forum, jedna od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj i regionu, koja je ove godine okupila više od 500 učesnika. IBM-ovi stručnjaci iz zemlje i inostranstva tokom tri dana u sedam konferencijskih nizova kroz 66 prezentacija i radionica predstavili su najnovija IBM-ova poslovna rešenja, usluge i tehnologije.

Nizom predavanja „ Snaga informacije! – Leveraging Information “ predstavljena je vrednost informacije i njeno korišćenje za inovacije u poslovanju. Primenom prave kombinacije softvera, servera, čuvanja podataka i servisa, IBM pomaže kompanijama da budu inovativne uz pomoć pouzdanih i čitljivih informacija dostupnih na zahtev.

Optimizacija IT-a – Optimizing IT “ prezentovala je IBM-ova rešenja za optimizaciju IT-a koja mogu da smanje troškove i istovremeno unaprede pružanje IT usluga osiguravajući fleksibilniju IT okolinu.

Sled predavanja pod nazivom „Upravljanje politikama i rizicima – Governance and Risk Management “ doneo je presek IBM-ovih rešenja za upravljanje IT-em. Pomenuta rešenja stvaraju dodatnu poslovnu vrednost i omogućuju bolje usklađivanje IT-a sa poslovnim prioritetima i prilikama kroz celi životni ciklus IT-a.

U konferencijskom nizu pod nazivom „Moć ljudima – Empowering People “ prezentovana su IBM-ova rešenja namenjena zaposlenima u kompanijama sa različitim ulogama, odgovornostima i stilovima rada, koja osiguravaju lagan, on-line, mobilan i timski pristup potrebnim informacijama i aplikacijama u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu, čak i kad nisu spojeni na mrežu.

Poslovna fleksibilnost – Enabling Business Flexibility “ predstavila je kako IBM pomaže korisnicima da povećaju vrednost postojećih investicija povezivanjem i korišćenjem novih i postojećih IT resursa. Na taj način optimiziraju se poslovni procesi, skraćuje se vreme razvoja i osigurava se konzistentnost unutar čitave organizacije kao i izvan nje.

Niz predavanja „Solution Show Room“ bio je posvećen poslovnim partnerima IBM-a koji su prezentovali svoja rešenja razvijena na IBM platformama zajedničkim korisnicima i ostalim učesnicima IBM Foruma.

U otvorenim softver laboratorijama učesnici su imali priliku da učestvuju u nizu otvorenih demonstracija i vežbi gde su imali priliku da naučie i sami isprobaju najnovija softverska rešenja na području integracije, upravljanja i nadzora složenih IT sistema, aplikacija, podataka ili poslovnih procesa.

Leave a Reply