IT

Završena akcija odlaganja elektronskog i električnog otpada

Nagradna igra koju su 5. decembra pokrenuli AVIV Park i BiS Reciklažni centar, pod nazivom: “STARO DONESI, NOVOgodišnje ODNESI” – pokazale je dobre rezultate, zaključak je inicijatora ove svojevrsne ekološke, ali pre sega humanitarne akcije. Više od sto sugrađana dobilo je novogodišnje poklone, a za našu devetogodišnju sugrađanku Vasilisu Milekić, koja je pre dve godine nesrećnim slučajem zadobila opekotine po celom telu, obezbeđen je deo sredstava neophodan za njeno uspešno lečenje.

U kontejner za pravilno odlaganje elektronskog i električnog otpada, koji je postavljen na parkingu AVIV Parka, naši sugrađani su mesec dana ubacivali rashodovane frižidere, stare aparate, klima uređaje, šporete, veš mašine, televizore, radio aparate, monitore, tastature, miševe, skenere, fax mašine, tostere, miksere, bušilice, video igre, konzole, kablove, tranzistore, stabilizatore, fluorescentne cevi, sijalice… Na kraju je emrenjem ustanovljeno da je sakupljeno 1.480 kilograma rashodovanih električnih i elekronskih aparata.

Za svoj “ekološki trud”, naši sugrađani su dobijali kupon koji su, nakon što ga popune podacima, ubacivali u kutiju, iz koje su srećne dobitnike vrednih nagrada izvlačenjem odredile naše glumice, Milena Predić i Maša Dakić, u programu koji je bio organizovan 29. decembra. Nagrade su dodelili gotovo svi zakupci AVIV Retail Parka: DIS, Deichmann, PASSAGE, TAKKO, FOX, TREF Sport, Peacocks, ĐAK Sport, LAGUNA, URADI SAM i GOLDEN BEAUTY, a najvrednije nagrade dodelili su AVIV Retail Park (mašina za pranje rublja) i “BiS Reciklažni centar” (bicikl).

Sav doneti elektronski i električni otpad je na kraju akcije otkupljen od strane “BiS Reciklažnog centra”, a novac u iznosu od 30.000 uplaćen je na račun Vasilise za njeno lečenje. Takođe, zahvaljujući inicijativi AVIV Retail Parka, ovakav način prikupljanja sredstava za razne humanitarne akcije biće nastavljen, a o detaljima će Pančevci biti blagovremeno obavešteni.

Leave a Reply