IT

Završena Micorsoft Sinergija 11

Najveća IT konferencija u Jugoistočnoj Evropi Microsoft Sinergija 11, tokom koje je održano više od 80 predavanja, danas je zvanično završena. Od svečanog otvaranja kojem je prisustvovalo preko 2500 IT ljubitelja pa tokom tri dana trajanja tehničkog i biznis dela konferencije, Sinergija 11 okupila je više od 4000 ljudi.

Najeminentniji domaći i strani stručnjaci poput Andy Malona, Conor Cunninghama, Dragoslava Ogara, Ivana Pavlovića, Saše Jurića, Srđana Božovića, Damira Dizdarevića preneli su posetiocima sve ono što je novo i aktuelno u oblasti informacionih tehnologija sa naglaskom na Cloud computingu kao globalnom trendu koji menja način shvatanja IT-a.
Učesnici i posetioci Sinergije imali su priliku da saznaju sve o „računarstvu u oblaku“ , platformi koja korisnicima omogućava da svojim dokumentima pristupaju sa bilo kojeg mesta i sa bilo kojeg uređaja i da ne budu vezani za samo za svoj računar ili mrežu a IT menadžerima u kompanijama pruža veću fleksibilnost u izboru dela infrastrukture koji će biti on premise ili u cloudu, što dugoročno dovodi i do povećanja produktivnosti i smanjenja troškova. Na Sinergiji 11 predstavljeni su mnogi novi proizvodi i usluge poput Office 365, Azure platforme, Windows phone Mango i mnogi drugi.

Ovogodišnja Sinergija ne samo da je premašila sva očekivanja organizatora, već je i na domaće i strane učesnike, predavače i goste ostavila utisak jedne od najboljih IT konferencija do sada.

„Od svog početka pa do danas, Sinergija je uvek nastojala da ide u korak sa svetom i da domaćoj javnosti predstavi sve ono što je novo i aktuelno u oblasti informacionih tehnologija. To smo uspeli i na ovogodišnjoj Sinergije koja je bila posvećena konceptu Cloud computing-a. Sinergija je od lokalnog mesta okupljanja IT entuzijasta, postala jedna jaka evropska konferencija, sa velikim brojem tehničkih i poslovnih predavanja, skupova i sponzorskih manifestacija “ naglasio je Tomislav Trajkovski, direktor konferencije.

Broj i kvalitet različitih učesnika je glavna snaga konferencije, koja je ove godine pod sloganom „New energy“ ušla u drugu deceniju postojanja.

U okviru tri konferencijska dana na Sinergiji je održano preko 80 tehničkih predavanja organizovanih u osam tematskih celina i veliki broj poslovnih, akadademskih i skupova namenjenih posebnim ciljnim grupama u okviru IT zajednice. Učesnici su imali prilike da slušaju o Microsoft tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni, da saznaju na koji način je najefikasnije preći na Cloud tehnologije. Po prvi put u sklopu Sinergije održan je Public sector day, posvećen isključivo rešenjima i temama od značaja za javni sektor.

One thought on “Završena Micorsoft Sinergija 11

  1. Djossh

    “Završena Micorsoft Sinergija 11″…
    Da,samo se Gejtsova kompanija nikad nije zvala tako…

Leave a Reply