Događaji · IT

Završeno prijavljivanje za učešće na takmičenju „Create the future“

Učenici osnovnih i srednjih škola iz svih beogradskih opština imali su mogućnost da se prijave na takmičenje „Create the future“ koje kompanija Siemens organizuje pod pokroviteljstvom Sekretarijata za obrazovanje. Prijavljivanje učenika počelo je 28. januara i završilo se 3. marta 2008. godine. Ukupno se prijavilo 125 timova. Veće interesovanje je bilo među osnovnim školama iz kojih se prijavilo 80 timova, a nešto manje u srednjim školama iz kojih se prijavilo 45 timova. Svi učesnici imaju rok do 25. aprila 2008. godine da pripreme i predaju svoje prezentacije, dok je svečano proglašenje pobednika takmičenja „Create the future“ zakazano za kraj maja 2008. godine.

Create the future“ je takmičenje u kojem učenici od 12 do 19 godine starosti, u timovima od 3 do 5 učenika, kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru, što podrazumeva ideju, maštovitost, istraživanje, prikaz prezentacije u formi stabla, kreiranje vizuelnih i audio elemenata.

Kriterijumi kojima će stručni žiri najviše posvetiti pažnje su kreativnost, grafički dizajn i integracija teksta, fotografije, muzike, animacije i videa. Cilj projekta „Create the future“ je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.

Svi timovi koji su se prijavili na takmičenje imaće vremena da pripreme svoje prezentacije i da nam dostave do 25. aprila 2008. godine. Nakon toga obaviće se žiriranje i po šest najboljih kandidata biće pozvano na svečanu ceremoniju dodele nagrada.

Više informacija možete pronaći na internet adresi:
www.siemens.co.yu/createthefuture

Leave a Reply