IT

Završetak prve faze izgradnje IT parka u Inđiji – podsticaj za srpsku IT industriju

Završetak prve faze izgradnje Embasi tehzons IT parka u Inđiji je veliki podsticaj za srpsku IT industriju zaključak je današnje posete zamenice ministra spoljnih poslova Indije Prenit Kaur i ministra spoljnih poslova Srbije, IT parku u Inđiji. Početna investicija od 15 miliona evra i 10 hiljada kvadratnih metara koje je izgradila indijska kompanija predstavlja preketnicu za razvoj srpske IT industrije, ali takođe i snažna poruka drugim investitorima da je Inđija i Srbija dobra i bezbedna lokacija za investicije.

Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović istakao je ovom prilikom da je završetak prve faze izgradnje IT parka u Inđiji izuzetno značajan korak u razvoju naše opštine, ali i celokupne srpske IT industrije.

„Dostigli smo zavidan nivo razvoja industrije u našoj opštini, a u budućnosti ćemo se fokusirati i na razvoj informacionih tehnologija gde će ova investicija odigrati ključnu ulogu. IT park u Inđiji biće najveći IT centar u jugoistočnoj Evropi, a opština Inđija svakako ide u korak sa tim, oformili smo u našem gradu odeljenje Fakulteta tehničkih nauka i na taj način pokušavamo da generišemo dovoljan broj inženjera softverskih i informacionih tehnologija koji će, nadamo se, svoje zaposlenje pronaći upravo u ovoj kompaniji“ – istakao je predsednik Filipović.

indjija

Generalni direktor Embasi tehzons IT parka u Inđiji, Ramgopal Narajanan  predstavio je Investiciju istakavši da je Embasi grupa vodeći indijski investitor u oblasti nekretnina sa impresivnih 28 godina iskustva u razvoju nekretnina. Embasi je do sada izgradio preko 3 miliona kvadratnih metara potpuno završenog prostora različitih namena širom Indije i u drugim zemljama. On je izrazio uverenje da će tehnološki park u Inđiji postati najveći u regionu i okupiti vodeće IT kompanije.

“Prilikom polaganja kamena temeljca u Inđiji najavili smo izgradnju objekta koji će okupiti vodeće svetske IT kompanije na jednom mestu. Danas stojimo u ovoj, najsavremenijoj zgradi i spremni smo da dočekamo prve stanare. IT park u Inđiji na putu je da postane visokotehnološki, samoodrživ, potpuno bezbedan, nekonvencionalni korporativni prostor, sa najsavremenijom infrastrukturom”, kazao jeNarajanan. On je naglasio da njegova zemlja, kao i kompanija koju predstavlja, Srbiju  i Inđiju vide kao “svoju kapiju ka Evropi”.

Zamenica ministra spoljnih poslova Indije Prenit Kaur je navela da je investicija u IT park u Inđiji najveća investicija njene zemlje u Srbiji i jedna od najvećih u jugoistočnoj Evropi.

“Želimo da Srbija u regionu postigne ono što je Indija postigla u svetu, u domenu informacionih tehnologija”, naglasila je Kaur i dodala da je njihov cilj da tehnološki park u Inđiji postane najveći u regionu.

Leave a Reply