IT

Zemun dobio “pametnu” trafo-stanicu

Jučerašnjim, završnim radovima na “uklapanju” trafo-stanice “Zemun-Novi grad” 30.000 stanovnika Altine, Plavih horizonata, Novog grada i okolnih naselja dobili su stabilno snabdevanje električnom energijom. U odnosu na staru stanicu, kapacitet nove, najsavremenije trafo-stanice, sa objedinjenim mikroprocesorskim sistemom zaštite i upravljanja, povećan je za 25%, čime se garantuje uredno snabdevanje strujom stanovnika ovih naselja.

Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Beograda, kaže da je veoma zadovoljan saradnjom sa “Elektrodistribucijom”.

– Za razliku od nekih prošlih vremena, kada smo kao grad imali mehanizme da rešavamo samo probleme u vezi sa zelenilom, čistoćom, vodovodom ili grejanjem, od pre tri godine imamo veoma dobru saradnju i sa “Elektroidistribucijom Beograd”, kao republičkom institucijom. Rezultat toga je i postavljanje ove trafo-stanice, koja će bitno poboljšati snabdevanje kako stanovnika ovog dela grada tako i industrijske zone Zemuna. Planskom i strateškom politikom grada i EDB-a doprineli smo stabilnoj energetskoj situaciji tokom protekle, veoma duge zime sa rekordnom potrošnjom, a koja je prošla bez redukcija i većih iskakanja sistema. Rezultat tog zajedničkog i dnevno koordiniranog rada sa EDB-om je postavljanje više od 200 manjih trafo-stanica i stvaranje daleko stabilnijeg sistema, što je rezultat vredan poštovanja – rekao je Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove.

Marko Stojanović, direktor Uprave za energetiku, rekao je da su ovi rezultati proizvod novog pristupa problemu energetike u Beogradu.

– Što se tiče zakonske regulative, bili smo limitirani, ali s obzirom na potencijale, grad Beograd je morao, i zbog interesa svojih građana i institucija koje u njemu rade, da preduzme sve potrebne mere kako bi se popravio kvalitet usluge – rekao je Stojanović, podsetivši da je grad formirao radnu grupu za saradnju sa EDB-om i EMS-om i preuzeo nadležnosti nad preduzećima “Javno osvetljenje” i “EDB-izgradnja”.

Stevan Milićević, direktor “Elektrodistribucije Beograd”, istakao je da će trafo-stanica “Zemun-Novi grad” imati veliku ulogu u ovom delu grada, kako za same stanovnike tako i za privrednike koji svoje objekte grade u neposrednoj blizini auto-puta, kao i da ne treba zaboraviti njenu ulogu u gradnji budućeg mosta Zemun–Borča. (ekapija)

 

One thought on “Zemun dobio “pametnu” trafo-stanicu

  1. Tesla

    Kakve velike reci ,kakvo puvanje, kao da su stigli na Veneru pa sad treba da se vrate. Odvratno ,Uzas s ovima.

Leave a Reply