IT

Zuckerberg: Yahoo, Google i Microsoft narušavaju vašu privatnost

U razgovoru sa poznatim američkim novinarom Charlijem Roseom osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, izjavio je da Facebook nije taj koji narušava privatnost,a da su zapravo to Yahoo, Google i Microsoft.

Zuckerberg je ovom prilikom obrazložio na koji način se Facebook bori sa optužbama da narušava privatnost svojih korisnika. Širom sveta se održavaju bojkoti Facebooka, a neki ljudi su se dosetili da fotografišu Zuckerberga i postavljaju slike na Facebook, kako bi on uvideo što znači narušena privatnost.

Međutim, Zuckerberg tvrdi da Facebook mnogo više čuva privatnost svojih korisnika, jer su oni transparentni u vezi sa informacijama koje prikupe od korisnika, nego neke druge kompanije, koje te iste podatke prodaju oglašivačima. On je zatim naveo Microsoft kao jednu od kompanija koja konstantno narušava prava korisnika.

Zuckerberg je naglasio da pretraživači imaju puno podataka o vama, samo što oni to rade doslovno iza naših leđa. I oni skupljaju te podatke, a vi to ni ne znate.

One thought on “Zuckerberg: Yahoo, Google i Microsoft narušavaju vašu privatnost

  1. Branislav

    Facebook kao društvena mreža donekle i ima pravo da skuplja informacije svojih korisnika, naravno ako se drži određene granice, što za pretraživače nema nikakvog smisla, a opet skupljaju sve moguće podatke i to bez ikakvih objašnjenja u kojoj meri, što može biti vrlo neprijatno.

Leave a Reply