Kompanija Microsoft uzela je učešće na „4 ICV Kongresu kontrolera – Kontroler za 21. vek“ koji je održan u organizaciji Međunarodnog udruženje kontrolera ICV (International Controlling Association). Najveći regionalni skup iz oblasti kontrolinga u jugoistočnoj Evropi okupio je više od 400 eksperata iz oblasti finansija i menadžmenta, rukovodilaca najvećih privatnih, državnih i internacionalnih kompanija koje posluju u Srbiji, a jedan od panelista bila je Tatjana Lukić, regionalna direktorka MBS Adriatics Balkans, Baltics i CIS kompanije Microsoft.

 

Na stručnom panelu posvećenom primeni najsavremenijih IT rešenja u controllingu bilo je reči o tome na koji način IT može da pomogne kontrolerima, o rešenjima koja kompanijama olakšavaju upravljanje aktivnostima, podacima, kompanijskim KPI-ovima, organizaciju resursa u skladu sa potrebama i bolje planiranje budućeg poslovanja.

 

„Imperativ današnjeg poslovanja je efikasno upravljanje resursima i prilagođavanje poslovnih procesa zahtevima klijenata i korisnika. U tim procesima, kontroling je neizostavna karika, a izbor pravih IT rešenja koja pružaju podršku je od ključnog značaja. Kroz svoj portfolio Dynamics i BI aplikacija dostupnih kako u oblaku tako i u „on premise“ modelu, Microsoft nudi sveobuhvatna rešenja u ovoj oblasti, a brojni primeri uspešne implementacije naših rešenja u Srbiji i regionu predstavljaju najbolje pokazatelje koliko saradnja na ovom polju može da donese kompanijama i poslovnim sistemima“ – istakla je  Tatjana Lukić, regionalna direktorka MBS Adriatics Balkans, Baltics i CIS kompanije Microsoft.

 

Udruženje kontrolera ICV samo u Nemačkoj ima više od 8.000 članova, a od kako je 2011. godine formiran ICV Srbija, zvanično počinje razvoj kontrolinga u našoj zemlji kada su ovu uslugu počele da koriste i velike kompanije koje posluju na ovom tržištu. Danas se i inostrane i domaće kompanije opredeljuju za ovaj vid konsaltniga, kako bi ostvarile konkurentnost i unapredile poslovanje.