Xperia Z Group Black
Mobile

4,6 miliona Sony Xperia Z za samo 40 dana

Veoma brzo je prošlo par meseci od najava premijera perjanica Android smartphone iz kompanija HTC, Samsung i Sony za ovu godinu. Dosada, samo Sony navodno beleži veliki uspeh, a analitičari procenjuju da je Sony Xperia Z plasirana u 4,6 miliona jedinica za samo 40 dana. Dok, Sony još nije službeno objavio do sada prodati broj Xperia Z jedinica.

Japanski elektronski gigant svo vreme na svim trištima gura Xperia Z model, a takođe ne treba zaboraviti da ga je i najavio pre ostalih konkurenata u januaru ove godine. Xperia Z od tada nosio snažan talas, a na većini tržišta je dostupan već od marta, što je par meseci ispred konkurencije i nekoliko miliona prodati uređaja više.

Xperia Z Group Black

Pa, njegova tržišna dostupnost došla je bez mnogo odugovlačenja koji su pogodili neke od  glavnih konkurenata. Na primer, HTC One je bio zakazan za puštanje u martu, ali tajvanska kompanija je  bila prisiljena da odgodi pokretanje prodaje zbog zastoja u lancu nabavke. Slično je i sa Samsungom, jer će Galaxy S4 biti u prodaji tek krajem aprila,  a kod nas je tek počeo prijem narudžbina.

izvor: androidrevija.com

Leave a Reply