Mobile

Acer beTouch E120

Za razliku od modela E130, ovom telefonu je dobar tačskrin neophodan za bilo kakvu komunikaciju.

Nema ni QWERTY ni klasičnu tastaturu, ali ima istu verziju (Donut) Android OS, kao i veću dijagonalu displeja – 2,8 inča. Odziv displeja na komande odličan je (kapacitivna TFT matrica), ali su broj boja i njihova jasnoća na suncu mogli biti i veći i bolji. Acer beTouch E120 ima identičan procesor i količinu radne memorije kao E130.

Za razliku od modela beTouch E130, ovaj je opremljen je veb vidžetima i menijem za socijalne mreže, što jasno kazuje da je namenjen pre mlađim nego poslovnim korisnicima. Ipak, kao i stariji brat, i E120 mora naučiti bolje da svira i slika pre nego što ga korisnici željni dobre multimedije uzmu u ozbiljno razmatranje. Težina telefona je 105 grama, u šta je spakovana i baterija od 1.500 mAh, približno iste autonomije kao na E130. Između ovog i Acera E130 – izabrali bismo ovaj poslednji. Nije fensi kao E120, ali je funkcionalniji i bolji uređaj.

Kamera

Potpuno je nezaštićena, neće vas baš oduševiti. Nedostaju joj autofokus i blic, a rezolucija joj je 3,15 megapiksela. Optika i interfejs kamere prevaziđeni su. Za Acer se može kupiti kožna futrola, što se i vidi na slici.

Ekran

U pitanju je standardni ekran od 2,8 inča koji vas neće ni oduševiti ali ni razočarati. Dijagonala mu je svega 2,8 inča pa možete zaboraviti na surfovanje i multimediju, ali je zato za ostale funkcije telefona dobar za rad. Odziv je dobar i brz i to je ono što je najvažnije.

Autonomija

Malo veći ekran nego na modelu beTouch E130 uslovio je i nešto slabije performanse na polju autonomije uređaja. Ako stalno budete držali WiFi i 3G uključenim, na punjenje ćete morati svaki dan. U suprtonom, baterija će držati do tri dana.

Prednosti

  • 3G/HSDPA konekcije
  • WiFi, Bluetooth, USB
  • Android platforma
  • Odličan QWERTY
  • Google servisi
  • GPS (bez mapa)

Mane

  • Verzija softvera 1.6
  • Slab muzičar
  • Slab fotograf

Telefon se isporučuje u tri različite boje

Drugi utisak

Na duže staze, telefon se dobro pokazao u praksi međutim malo više nam se svidela verzije beTouch 130 jer, ipak, tastatura puno znači u svakodnevnom radu.

Cena: 250 evra

Ocena: 83

Test: Mobitech

Leave a Reply