Android KitKat
Google Android · Mobile

Aktivirana 1 milijarda Android uređaja!

Kako prenosi AndroidRevija.comSundar Pichai je danas na svom  Google+ nalogu otkrio veliku prekretnicu za Android zajednicu, uz očigledno dobro čuvana tajnu koji će biti naziv sledeće verzije Androida ( #AndroidKitKat ).

Android KitKat

Kao što se iz mnogi vodećih naslova danas može pročitati, Android je sada prešao magičnu cifru od milijardu aktivacija! I tosamo malo više od tri meseca nakon što se dostiglo 900 miliona aktivacija:

All this Android innovation is driving tremendous ecosystem momentum and I’m excited to share that together we’ve now passed 1 Billion Android device activations. 

Iako se ranije spekulisalo sa nazivom  Key Lime Pie, kao sledeće verzije Androida, odabrano je na prvi pogled čudno ime KitKat, zapravo  brand name.

Iako se u početki muslilo da se radi o verziji 5.0, Kitkat je verzija 4.4. Kako se vidi iz najave: “It’s our goal with Android KitKat to make an amazing Android experience available for everybody.” cilj nove verzije Androida je povećanjepristupačnosti svim modernim funkcijama, odnosno stremljenje da Android tečno radi i na najslabijim uređajima.

android 4.4 kitkat Android KitKat   nova verzija Androida 4.4 uz milijardu aktiviranih uređaja

Leave a Reply