Mobile

Alberto Matrone novi potpredsednik kompanije Nokia za CEE region

Počevši od januara 2012, Alberto Matrone (48) preuzeo je upravljanje novoformiranim odeljenjem kompanije Nokia za centralnu i istočnu Evropu (Nokia CEE) čije se sedište nalazi u Austriji. Kao potpredsednik kompanije, on je zadužen za Srbiju, Albaniju, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Makedoniju, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Slovačku i Sloveniju.
Od januara 2012, i Rosen Petkov je izabran za generalnog direktora za Balkan.

Matrone ima zadatak razvoja poslovanja mobilnih komunikacija u regionu srednje i istočne Evrope. “Nokia CEE pokriva 14 različitih tržišta mobilnih komunikacija. Sa jasnim fokusom na jačanje lokalnih timova, naša je odgovornost da proizvode približimo korisnicima i obezbedimo veću brzinu i sveobuhvatnost lokalnih aktivnosti. Na ovaj način, podržaćemo globalni cilj kompanije Nokia o izgradnji treće velike platforme za smart telefone,” kazao je Matrone.

Poreklom Italijan, Matrone radi je deo kompanije Nokia od 1990. godine. Koordinirao je globalne prodajne poslove sa tri italijanska mobilna operatera Telecom Italia, Hutchison 3G i WIND. Od 2006, bio je direktor kompanije Nokia za Portugaliju. Od 2009, Alberto Matrone je generalni direktor kompanije Nokia za region Iberije.

Alberto Matrone ima master iz Telekomunikacije i prenosa podataka, kao i master iz Menadžmenta i strategijske implementacije. Oženjen je i ima troje dece.

Leave a Reply