Mobile

AMD i BlueStacks omogućavaju pokretanje Android aplikacija na Windowsima

AMD je dansa objavio investiranje u BlueStacks, investicijama-podržanu firma koja razvija inovativni softver. BlueStacks je predstavio rešenje koje omogućava brzo i preko-celog-ekrana pokretanje Android aplikacija na Windows®-baziranim uređajima.

AMD i BlueStacks sarađuju na optimizaciji BlueStacks App Player-a za Windows, softvera za korišćenje na tabličnim i notbuk PC-ima pokretanim AMD APU-ovima sa AMD VISION tehnologijom. Sa ovom kombinacijom BlueStacks softvera i AMD tehnologije, kupci će imati sposobnost pristupa njihovim omiljenim Android aplikacijama na gotovo bilo kom AMD-pokretanom Windows-baziranom uređaju, uključujući više od 200,000 aplikacija trenutno dostupnih na Android Market-u.

“Bluestacks je vizionarska softverska kompanija koja, bez problema, omogućava rastućem Android marketu aplikacija širi računarski ekosistem i poboljšanje tog iskustva našim višestruko nagrađivanim APU platformama,” kaže Mandžu Hegd (Manju Hegde), korporativni potpredsednik, AMD Fusion Iskustvo Programa. “AMD je posvećen podršci takvim revolucionarnim inovatorima, putem investicija i drugih aktivnosti, i zajednički radimo na tome da pružimo novo iskustvo koje će kupcima omogućiti da u potpunosti uživaju u svim sposobnostima brilijantnih grafičkih i računarskih rešenja pruženih od strane AMD-a.”

“AMD-ova investicija u BlueStacks će nam pomoći da stvorimo okruženje u kojem ćete imati pristup vašim omiljenim aplikacijama bez obzira na platformsku tehnologiju, pružajući veću produktivnu i zabavnu vrednost,” kaže Rozen Šarma (Rosen Sharma), predsednik i glavni i izvršni direktor BlueStacks-a. “Rad sa AMD-om omogućio nam je brži razvoj proširenjem naše mreže OEM-ova i maloprodaje kako bi se probili do što šire publike potrošača i poslovnih korisnika koja od Androida želi više.”

AMD Fusion Fond program vrši strateška investiranja u kompanije koje razvijaju jedinstvena digitalna potrošačka i profesionalna iskustva koja koriste snagu proizvoda AMD Fusion Akcelerisanih Procesorskih Jedinica (APU-ova). AMD Fusion APU-ovi na jednom čipu pružaju snažne računarske sposobnosti plus diskretnog-nivoa grafiku sa posvećenim HD video procesorom. AMD Fusion APU-ovi su pokretani AMD VISION Engine Softverom, sa redovnim osvežavanjem drajvera dizajniranim za unapređenje stabilnosti i performansi sistema.

BlueStacks je osnovan od strane Rozane Šarma (Rosen Sharma), uspešnog preduzetnika koja je do sada osnovala nekoliko companija koje su preuzete od strane industriskih vodećih kompanija poput Microsoft-a, Google-a, Citrix-a i McAfee-a. BlueStacks-ovo softversko rešenje je javno predstavljeno u okviru AMD-ove Fusion Zone na 2011 COMPUTEX Taipei konferenciji.

Leave a Reply