Mobile

AMD se pridružuje MeeGo projektu

Na MeeGo Conference 2010 AMD je danas objavio da se pridružio MeeGo Linux Fondaciji, otvorenog-koda Linux projektu, i da će pružati inženjerske ekspertize sa namerom uspostavljanja tehničkih osnova za mobilne, i ugradne uređaje naredne-generacije.

“MeeGo predstavlja uzbudljivi, otvorenog-koda operativni sistem namenjen mobilnim uređajima za koji očekujemo da će tokom vremena biti usvojen od strane proizvođaća mobilnih telefona i ugradnih aparata,” kaže Ben Bar-Haim, korporativni potpredsednik softverskog razvoja AMD-a. “Nama je veoma drago da pružimo inžinjerske resurse da bi smo pomogli zajedničkom industriskom projektu poput MeeGo-a i očekujemo da će ovaj operativni sistem pomoći u razvoju naših planova za prenosive uređaje i da će kreirati široke tržišne prilike za naše dolazeće Akcelerisane Procesne Jedinice (APU-ove).”

“Izgrađen od samog početka sa namenom za sasvim novu klasu mobilnih računarskih urešaja, MeeGo daje kompanijama poput AMD-a i njegovih partnera ne ograničenu priliku za ubrzavanje inovacija u računarstvu naredne generacije,” kaže Džim Zemlin, izvršni director u Linux Fondaciji. “Kao već postojeći član Linux Fondacije, AMD će biti važan i vredan doprinosilac MeeGo projektu.”

MeeGo Linux-baziran otvorenog-koda operativni system je primarno dizajniran za mobilne hardverske platform poput ultra-mobilnih notbukova, tabličnih računara, ugradivih u-vozila informacionih sistema i pametnih telefona.

MeeGo je održavan od strane Linux Fondacije,ne-profitabilnog konzorcijuma posvećenog razvoju i napretku Linux-a. AMD je trenutno clan zlatnog nivoa upravnog odbora Linux Fondacije.

Leave a Reply