Mobile

Amerikanci pre pet godina „uhakovali” kinesku kompaniju „Huawei”?

Američke obaveštajne agencije na čelu sa NSA „uhakovale” su pre pet godina servere kineske kompanije „Huawei, upravo u vreme kada je Vašington izražavao zabrinutost da je ovaj proizvođač telekomunikacione opreme “pretnja za nacionalnu bezbednost SAD”, izvestili su nemački „Špigl” i američki „Njujork tajms” u subotu, pozivajući se na podatke dobijene od Edvarda Snoudena, bivšeg saradnika Nacionalne bezbednosne agencije SAD.

Prema navodima ovih listova, koje prenosi „Čajna dejli”, američke obaveštajne agencije uspele su da pristupe listama klijenata i elektronskoj arhivi kineske kompanije.

Huawei

List „Čajna dejli” objavio je izjavu Vilijama B. Plamera, potpredsednika kompanije „Huawei” za spoljne poslove, koji je rekao da se ta kompanija protivi svim aktivnostima koje ugrožavaju bezbednost mreže i da je „Huawei” spreman da radi sa svim vladama i zainteresovanim kupcima na otvoren i transparentan način, kako bi se zajednički odgovorilo na globalne izazove u oblasti internetske sigurnosti i integriteta podataka na mreži. izvor: CRI

Leave a Reply