Google Android · Mobile · Razvoj aplikacija

Android aplikacija koja omogućava roditeljima da lociraju svoju decu

“Ovo je odlična šansa da naučimo kako je moguće razviti neke dobre aplikacije“ rekao je Daniele Albanese, vođa italijanskog tima koji je razvio aplikaciju ChilDroid. Ova aplikacijao mogućava roditeljima da lociraju svoju decu, kao i deci da momentalno kontaktiraju svoje roditelje uz pomoć SMS-a.

“Budućnost će biti obeležena povezivanjem ljudi i stvari. Mobilne aplikacije će biti od suštinske važnosti za ovo povezivanje a naša je uloga ključna kakobismo ljudima omogućili da se povežu i da unaprede svoje živote.” rekao je mladi Daniele .Italijanski tim se prijavio na takmičenje videvši oglas na web sajtu svog fakulteta.

“Analiziralismo tržište i prepoznali potrebu za društveno korisnim aplikacijama” objašnjava Daniele. “Tokom prijave na konkurs imali smo sjajnu podršku Ericssona u svakom trenutku, neko jeuvek bio dostupan za naša pitanja, sam proces takmičenja je vrlo jasan i najvažnije –upotreba API (application programming interfaces) je prilagođena vrlo lakoj upotrebi. “Italijanski tim je imao velike koristi od svog prijavljivanja na Ericcson Application Awards.

“Nakon naše prijave i konkursa, novine su počele da pišu o nama, a nekoliko kompanija jepostalo zainteresovano za našu tehnologiju” kaže Daniele. Tim je takođe uključen u Ericssonov Ego Programme u Italiji, koji podstiče razvoj i promociju mladih preduzetnika istudenata u ICT sektoru.

Kao rezulatat svog prijavljiavanja na Ericcson Application Awards, njihova ChilDroid apliakcije će biti i u komercijalnoj upotrebi u toku prve polovine 2001.godine. Daniele ohrabruje sve mlade inovatore koji se još uvek nisu prijavili a koji o tome razmišljaju: “Moj tim i ja smo započeli zanimljivu avanturu i bez Ericsson Application Awards “Code for Cash” danas ne bismo bili ovde gde jesmo! “Svi zainteresovani timovi mogu prijaviti svoje aplikacije do 31. marta, a finalisti će bitiproglašeni 28. maja 2011. godine

One thought on “Android aplikacija koja omogućava roditeljima da lociraju svoju decu

Leave a Reply