Google Android · Mobile

Android GameTel za igre

Ako želite ozbiljniji gejmplej na svojem Android pametnjakoviću.

U svetu mobilne telefonije video-igre zauzimaju sve važnije mesto. Dokaz su gomile “igračkih” telefona, poput Xperia Play modela ili posebno kreirani “kanali” za igre u okviru Android Marketa. Svoje već imaju Sony Ericsson, Sharp, Electronic Arts i drugi, a sve ljubitelje igranja obradovaće informacija da će se u prodaji uskoro pojaviti dodatak za većinu Android telefona, koji te uređaje pretvara u mobilnu igračku konzolu.

gametel1 Android GameTel za igre

Za sve one koji nemaju sreću da poseduju odlični Sony Ericsson Xperia Play telefon tu je Gametel Gaming Controller, koji može da se priključi na svaki Android Eclair mobilni telefon sa verzjom softvera 2.1.1 i novijom. Dodatni džojstik, kako su ga već prozvali na forumima, ima bateriju sposobnu da izdrži do 9 sati igranja, dok se povezivanje sa telefonom vrši preko Bluetooth veze. Android mobilni stavlja se u podesivo ležište, u položeni mod displeja i tako mu se omogućava čvrsto i stabilno držanja i prirodan pogled na razvučeni ekran. Početna cena uređaja biće 50 funti, odnosno evra i oko 70 dolara u Americi, a biće širom sveta dostupan u prodavnicama mobilne opreme i igračkih konzola sredinom decembra. Postoji mogućnost priključenja i tablet uređaja, ali se o tome ne govori baš puno na sajtu proizvođača.

Ipak, ono što bi na neko vreme moglo da odloži pojavljivanje GameTel kontrolera na tržištu jeste njegov dizajn, koji je konkurentski iControlPad proizvođač okarakterisao kao kopiju i krađu intelektualne svojine, uključujući prateće patente. Videćemo još kada i da li će se GameTel pojaviti na tržištu…

gametelcontrollera Android GameTel za igre

 

(MI2mobile)

 

Leave a Reply