Mobile · Mobilne aplikacije

„Android potrošač” aplikacija za prijavu pritužbi na trgovce

Aplikacija “Android Potrošač” je vodič za ostvarenje i afirmaciju prava potrošača. Pruža informacije o pitanjima značajnim za potrošače, služi za prikupljanje i evidentiranje loše poslovne prakse i poteza trgovaca, kao što su nepošteno, obmanjujuće, nasrtljivo i svako drugo nefer postupanje. Takođe, daje mogućnost da se istaknu dobri primeri i postupci trgovaca koji prevazilaze minimum prava i pogodnosti garantovanih važećim propisima.

Aplikaciju “Android potrošač” možete preuzeti na svim mobilnim telefonima koji imaju android operativni sistem.

android-potrosac

Korisnicima pametnih telefona preko ove aplikacije dostupne su dnevne potrošačke vesti, upozorenja, aktuelnosti i zanimljivosti, a oni koji smatraju da su im prava uskraćena vrlo jednostavno mogu da nađu savete kako da reše problem koji imaju sa trgovcima ili pružaocima usluga.

– Opisali smo sve faze, od momenta nesporazuma sa trgovcem pa do suda, ostavili kontakte tržišne inspekcije, formular za reklamaciju, kao i još mnogo praktičnih saveta – kaže Aleksandar Zavišić iz CNP.

Aplikacija korisnicima nudi i opcije “Hoću da podnesem pritužbu“ i “Hoću da pohvalim“, gde građani mogu da opišu neko svoje pozitivno ili negativno iskustvo, ostave sliku, tekst, ili čak i video.

– Ideja je da se na osnovu podataka koje nam potrošači budu slali preko aplikacije prave liste trgovaca sa najviše, odnosno najmanje pritužbi – objašnjava Zavišić.

Iako osmišljene sa dobrim namerama, ove opcije mogle bi da se pretvore u platformu preko koje bi razne interesne grupe mogle da se razračunavaju.

Leave a Reply