Mobile

Aplikacije za mobilne telefone u fokusu MobileMonday-a

Kako napraviti dobru aplikaciju za mobilni telefon bila je glavna tema konferencije Mobile Monday koja je održana 30. aprila u beogradskom Kulturnom Centru Grad. Preko sto posetilaca slušalo je predavanja vodećih domaćih eksperata i dobilo praktične savete za razvoj aplikacija za mobilne uređaje.

Medijski koordinator Telenora Goran Stupar i ekspert za nove medije u istoj kompaniji Predrag Rajković najavili su novu veb platformu i prodavnicu digitalnog sadržaja, koja će korisnicima omogućiti da preuzimaju aplikacije, a programerima da ih plasiraju na domaćem tržištu.

Dizajner i softverski inženjer Janko Jovanović pozvao je programere da tokom izrade aplikacija ne zaborave krajnjeg korisnika i ponude nešto što slični proizvodi već nemaju.„Zaboravite sve što ste čuli, idite tamo gde su korisnici i posmatrajte. Učestvujte. Crtajte i prototipujte. Testirajte.“

Gabor Suhajda iz Carnation Group obratio se programerima i ukazao na prednosti razvoja mobilnih web aplikacija, kao i tehnikama koje se mogu primenjivati za njihovu optimizaciju.

Mobile Monday okuplja profesionalce i entuzijaste iz oblasti telekomunikacija, s posebnim naglaskom na informisanje i edukaciju o savremenim mobilnim tehnologijama i umrežavanju.Događaj realizuju organizacije NIIT iz Niša i SEEICT iz Beograda. Telenor Srbija je glavni sponzor događaja, a podršku je pružio i RNIDS.

Leave a Reply