Mobile

Apple najavljuje jeftiniji iPhone Mini

Zahvaljujući veoma raznovrsnim i nadasve kvalitetnim telefonima i smarphoneima Samsung trenutno dominira tržištem, ali čini se da u kompaniji Apple ne sede skrštenih ruku i pripremaju novi model iPhonea koji će biti jeftiniji i pokriti i taj tržišni segment.

Apple bi u naredne tri godine mogao predstaviti iPhone Mini, manji i jeftiniji iPhone koji bi Appleove telefone napokon učinio dostupnim stotinama miliona prepaid korisnika koji trenutno ne mogu priuštiti iPhone. iPhone Mini ipak ne trebamo očekivati tokom ove godine jer u Cookovoj kompaniji trenutno mogu biti zadovoljni prodajom i profitom koji donosi iPhone 5, ali s obzirom na stanje na tržištu, jasno je da Apple sa dosadašnjom strategijom sa jednim, odnosno dva modela pametnih telefona dugoročno neće moći konkurisati Samsungu koji je tokom 2012. godine u potpunosti dominirao mobilnim tržištem.

Umesto toga, sve je više glasina koje ukazuju da možemo očekivati nekoliko modela iPhonea – već ove godine Apple bi u ponudi mogao imati čak tri modela (sa dijagonalama ekrana od 3,5, 4 i 4,8 inča), a nakon toga mogli bi predstaviti i iPhone Mini tako da bi korisnici napokon trebali imati izbor između različitih (hardverski i cenovno) modela njihovih telefona.

One thought on “Apple najavljuje jeftiniji iPhone Mini

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Duzine dijagonala ekrana od 3,5, 4 i 4,8 inča odgovaraju, po Medjunarodnom sistemu jedinica (SI), oko 8,9 cm, 10,2 cm i 12,2 cm. Bas minijaturni mobilni radio-uredjaji.

Leave a Reply