Događaji · Mobile

Bada vizija – “Smart telefon za svakoga”

Samsung Electronics, svetski lider u oblasti digitalnih medija i digitalnih konvergentnih tehnologija, nedavno je organizovao Bada Developers Day u Beogradu. Na skupu su predstavljene mogućnosti Bada platforme i Samsung aplikacija. Takođe, najavljeno je takmičenje za najbolju lokalnu Bada aplikaciju. Za sve učesnike skupa Samsung je pripremio skup alata za razvoj softvera (Software development kit, SDK) koji omogućava razvoj Bada aplikacija uz punu tehničku podršku Samsungovog tima.

Bada SDK obuhvata komplet API-a kao i IDE (Integrisano razvojno okruženje), simulator, UI izgradnju kao i ostale korisne alatke i uzorke aplikacija i dokumenata. Ovaj sadržaj će olakšati razvoj aplikacija ne samo za Samsung Wave, već i za druge mobilne telefone koji usvoje Bada platformu. Aplikacije razvijene pomoću Bada SDK mogu se ponuditi korisnicima putem Samsungove mrežne prodavnice Samsung Apps.

Da bi se motivisali programeri, započet je “Bada programerski izazov”, najveće takmičenje aplikacija namenjeno programerima širom sveta koje će trajati do marta 2011. godine.

Leave a Reply