Mobile

Belgrade City Guide aplikacija za turiste od sada i na Apple uređajima

Radi proširivanja dostupnosti mobilne aplikacije najvećem broju turista, saradnja Turističke organizacije Beograda i kompanije Tehnicom Computers rezultirala je razvojem Belgrade City Guide aplikacije i na iOS platformi.

Prateći trendove i uočavajući veliku zastupljenost iPhone mobilnih telefona među korisnicima iz Severne Amerike i Zapadne Evrope, u dogovoru Turističke organizacije Beograda (www.tob.rs) i Tehnicom Computersa , doneta je odluka da se paleta mobilnih vodiča kroz Beograd proširi. Tako, Belgrade City Guide aplikacija dobija na univerzalnosti, pokrivajući dve najveće grupe korisnika na android I iOS platformi. Osim za mobilne telefone, ova aplikacija razvijena je i za Pad uređaje.

Belgrade City Guide aplikacija namenjena je stranim i domaćim turistima, gostima Beograda, ali i svakome ko želi da se bliže upozna sa lepotama i znamenitostima grada, kao i mestima za izlazak ili odmor. Sadržaj aplikacije je detaljno prikazan po kategorijama na mapi, tako da olakšava kretanje i pronalaženje objekata. U pitanju su sledeći sadržaji: o Beogradu, kako putovati, gde odsesti, gde jesti, šta videti, šta raditi, korisne informacije, razgledanje i najnovije vesti. Svi sadržaji su unapred integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korišćenje nije potrebna aktivna internet konekcija. Aplikacija je dvojezična, sa tekstovima na engleskom i srpskom jeziku.

Aplikacija za iPhone ili iPad može se skinuti sa App Store putem linka:

http://itunes.apple.com/ca/app/belgrade-city-guide-lite/id526331924?mt=8

“Turistička organizacija Beograda je u svom Planu rada za 2012. godinu značajnu pažnju posvetila praćenju tehnoloških inovacija i njihovoj primeni u turističkoj ponudi grada Beograda. Saradnja sa kompanijom Tehnicom Computers je omogućila realizaciju aplikacije Belgrade City Guide za telefone na android platformi početkom godine. Ovim projektom Beograd je stavljen u ravan sa drugim evropskim gradovima koji prate IT trendove u cilju turističke promocije. Proširenje projekta i na aplikacije za Apple uredjaje, doprineće informisanju još većeg broja turista pri boravku u našem gradu. Porast broja turista u prvom kvartalu za 17%, i broja noćenja za 22% svakako će doprineti većem korišćenju ovih aplikacija, na zadovoljstvo i Turističke organizacije Beograda i Tehnicom Computersa” – navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Tehnicom Computers je jedna od prvih kompanija koja se na srpskom tržištu počela baviti razvojem mobilnih aplikacija (www.tehnicomsolutions.com), sada već na svim dostupnim platformama. Osim razvojem web i mobilnih aplikacija i Internet prezentacija, kompanija je lider u izgradnji informacione i komunikacione strukture preduzeća. Veoma uspešno bavi se i poslovima inženjeringa.

Leave a Reply