bb-jam
Mobile

BlackBerry10 Jam-u u Beogradu

U subotu, 06.aprila, održaće se dosada najveći Blackberry dogadjaj na Balkanu! * Programeri i najnovije vesti iz Blackberryja u Beogradu * Besplatno učešće * Samo još nekoliko slobodnih mesta * Vip žurka za BlackBerry programere * Obilje novosti i kontakata sa predstavnicima RIM kompanije

Ostala je još samo jedna nedelja do početka najvećeg Blackberry dogadjaja na Balkanu – Blackberry10 mini Jam-a u Beogradu. Važnost dogadjaja potvrdjuje i činjenica da su programeri sa područja Balkana već rezervisali većinu od planiranih 500 mesta. Za prijavu je ostalo još svega nekoliko mesta, koja će po svemu sudeći biti vrlo brzo popunjena.

bb-jam

»Donosimo najnovije informacije u oblasti mobilnih uredjaja. S obzirom da je učešće besplatno, očekivali smo veliki broj prijava, ali su nas programeri prijatno iznenadili aktivnim prijavljivanjem još u prvim nedeljama posle objave dogadjaja» kaže Branko Nikolić, lider grupe BleckBerry programera na području Balkana (BlackBerry Developer Group Balkan) i ujedno i organizator dogadjaja. On dodaje da je to dobar znak i da se na taj način potezi BlackBerry kompanije u podršci programera pokazuju kao vrlo dobri.

Novosti u oblasti razvoja aplikacija kao i neverovatna posvećenost grupe BlackBerry programera u njihov uspeh, doveli su i važne goste iz Blackberry kompanije, koji će biti dostupni svim zainteresovanim na sam dan dogadjaja čak i izvan radionica i predavanja.  Pored toga, programeri će biti u mogućnosti da uživo testiraju najnovije uredjaje, razgovaraju sa predstavnicima kompanije i uvere se na delu koliko su važne veze izmedju kompanije i programera.

Kao konkretan znak podrške programerima je i planirana poseta dagadjaju od strane najviših zvaničnika BlackBerry kompanije. Pored toga, razlog više da prisustvujete dogadjaju je impresivna tehnička platforma:  nove mogućnosti da na BlackBerry10 uredjaju pokrenete Android aplikacije.  Istovremeno BlackBerry  računa i na HTML5 tehnologiju – sistem toliko dobro podržava ovaj standard da je na uporednom testu postigao najbolje rezultate: 485 poena od mogućih 500 (Apple iOS 6.0 osvojenih 360 poena, Google Android 4.0 osvojenih 280 poena). Programerima su za razvoj aplikacija na raspolaganju i Qt/C++ Cascades UI API, C/C++ native SDK, HTML5, Adobe AIR ActionScript i Android Runtime u Javi.

BlackBerry10 mini Jam počinje u 9:00 sati u Zira Hotelu u Beogradu i završava se velikom nagradnom igrom.

BlackBerry VIP Party

Nakon konferencije, učesnici će se relaksirati na BlackBerry VIP žurci u čuvenom beogradskom klubu Mr. Stefan Braun.

»Zajedno sa ekipom kluba Mr. Stefan Braun, pripremili smo odličnu zabavu uz ritmove elektronske muzike poznatog DJ-a iz Slovenije  – DISCO D (klub PlusMinus , Maribor, Slovenija). BlackBerry želi da se približi ljudima u ovom divnom gradu – a kako da to izvede ako ne kroz zabavu koja je namenjena upravo njima?« kaže Branko Nikolić i dodaje kako će gosti moći da uživaju u Ballantine’s viskiju, najboljem blend viskiju 3 godine za redom prema viski stručnjaku Jim Murray-ju.

Mr. Stefan Braun, član grupe najboljih svetkih klubova od 2003, zabavlja ljude iz celog sveta i odličan je izbor za zabavu, kao što su BlackBerry Vip žurke.

Više informacija o dogadjaju, o predavanjima i gostima nadjite na strani www.bbdevbalkan.com

Besplate prijave na www.bbdevbalkan.com/bb10jam!

Leave a Reply