Google Android · Mobile

“Blic” aplikacija za Android uređaje

Svi korisnici „pametnih“ telefona sa operativnim sistemom Android od danas mogu besplatno da skinu aplikaciju „Blic“ i uvek imaju pristup najnovijim vestima, ali i zanimljivim galerijama i čuvenom „Blic stripu“. Preuzimanje „Blic“ aplikacije je vrlo jednostavno. Potrebno je da u pretraživaču na Android marketu ukucate „Blic“, kliknete dva puta na „install“ i „ok“ i program će biti instaliran na vaš uređaj.

Nakon toga jednim klikom na aplikaciju pokrećete naslovnu stranu na kojoj se nalaze najnovije i najvažnije vesti iz svih rubrika. U prvoj „trakici“ nalazi se i taster „refresh“ uz pomoć kojeg možete da „osvežite“ naslovnu stranu i proverite da li ima novih informacija.

Ispod te „trakice“ nalaze se kategorije koje se mogu videti na sajtu Blic.rs (vesti, zabava, kultura, slobodno vreme, auto, IT i intervju), a klikom na jednu od njih otvaraju se sve vesti vezane za željenu oblast.

U donjoj „trakici“, posebno je izdvojen i označen „sport“, a klikom na tu ikonicu otvara se najčitaniji sportski sajt u regionu „Blic sport“. Za one koji žele da čitaju najnovije informacije koje se postavljaju na sajt postoji poseban taster „najnovije vesti“, koji će hronološki poređati vesti jednu ispod druge. U istom nizu nalazi se i ikonica „strip“ putem koje pristupate najnovijem stripu Marka Somborca, a naravno možete videti i njegove ranije radove, poređane po danima.


Uz jedan klik na ikonicu „galerija“ korisnici ove aplikacija će imati pristup svim galerijama koje se dnevno postavljaju na Blic.rs.
Pored nje tu je i ikonica „vreme“ putem koje možete da vidite vremenske prilike u preko 25 gradova i mesta u Srbiji, kao i to tri dana unapred.
Na poslednjem mestu se nalazi ikonica „kurs“ uz pomoć koje pratite aktuelni kurs dinara, evra, dolara i drugih stranih valuta, a u nju stiže i jednostavni konverter valuta.

 

Naravno, uz ovu aplikaciju stiže i mogućnost postavljana komentara na vesti. Aplikacija „Blic“ se veoma lako instalira i koristi, a zauzima nepunih megabajt memorije telefona. Ipak čak i oni kojima to predstavlja puno, postoji opcija „App to SD“, odnosno mogu je prebaciti na memorijsku karticu i na taj način oslobode željeni prostor.
U budućnosti vas očekuju još brojna iznenađenja, a do tada skinite je besplatno sa Android marketa.

Leave a Reply