Mobile

Boing sprema sigurni pametni telefon

Možda inspirisani dešavanjima poslednjih dana oko nestalog leta malezijske kompanije, tek nadležni iz kompanije Boing objavili su informaciju da su podneli plan Saveznoj komisiji Sjedinjenih Američkih Država o dizajniranju i izradi sigurnosne aplikacije za smartfon.

Telefon, nazvan „Crni Boing” (Boeing Black), zasniva svoj rad na Gugl Android operativnom sistemu i predstavljaće novi pohod za aeronautičku odbranu kompanija, i očekuje se da će nadmašiti sve već postojeće slične proizvode.

 

boing

Bez do sada javno najavljenog plana Boinga da radi na nečemu ovakvom, kompanija je na svom sajtu obelodanila opis proizvoda, i pokazala da budući telefon poseduje modularni dizajn, a na 5.2 inča veliki aparat dodati su osetljivi senzori, kao što su napredna lokacija praćenja, solarno punjenje, satelitski primopredajnici i biometrijski senzori.

Kompanija Boing, podnela je Saveznoj komisiji dokumenta 24. februara, a kako u svom saopštenju navodi portparol ove kompanije „telefon je dizajniran da zadovolji rastuće potrebe odbrane i bezbednosti potrošača.”

U saopštenju se dalje navodi da je kompanija Boing provela 36 meseci u istraživanju i razvoju „Crnog” telefona i sistema koji se naziva „Čista sigurnost” (PureSecure), a dobijena je iz serije akvizicija od strane Boing preduzeća.

Leave a Reply