Google Android · Mobile · Operateri

Čak 378 ideja na konkursu Vip izazov3

Konkurs “Vip izazov3” je ušao u drugu fazu u kojoj prijavljeni programeri do 31. marta Vipu treba da pošalju gotove aplikacije. Konkurs je izazvao veliko interesovanje, pa je 265 domaćih programera poslalo čak 378 ideja za aplikacije, za tri mobilne platforme: Android, bada i Windows Phone 7.

Ovim jedinstvenim konkursom kompanije Vip i Samsung nastavljaju da inspirišu i podstiču talentovane programere da u kontinuitetu razvijaju aplikacije po meri domaćih korisnika.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri se takmiče za tri kategorije nagrada:

Najbolje aplikacije: dodeljuju se odlukom stručnog žirija za tri najbolje aplikacije na svakoj od platformi, i uključuju dve novčane nagrade, od 3.000 i 1.000 evra, i jedan smartphone najnovije generacije. Najbolje studentske aplikacije: žiri će autore tri najbolje studentske aplikacije nagraditi angažovanjem na projektima u Vipu u trajanju do šest meseci. Nagrade programera: programeri, učesnici sva tri Vipova konkursa, će svojim glasovima odabrati najbolju aplikaciju na svakoj od platformi, a njihovi autori će biti nagrađeni novčanim nagradoma od po 1.000 evra.

Proglašenje najboljih aplikacija je u maju kada će autori osvojiti vredne nagrade iz ukupnog fonda od 40.000 evra.

One thought on “Čak 378 ideja na konkursu Vip izazov3

  1. Nikola

    Evo jedne ideje za aplikaciju “taksi antiprevarant”.

    Kad uđeš u taksi, upišeš u program koliko košta start, koliko košta kilometar, a onda program (preko gps-a) prti pređenu kilometražu. Onda ti na kraju prikaže putanju kuda te taksista vozio (da vidimo da li to ima smisla) i kolika je cena vožnje.

    Dosta više taksi tiranije, softverom protiv njih!

Leave a Reply