Mobile

China Mobile ublažava cene 4G usluga

Prošlo je oko pola godine otkako je „Čajna mobajl” (China Mobile), jedan od vodećih kineskih telekomunikacionih operatera, u ponudu uveo usluge četvrte generacije (4G).

Do kraja aprila, broj korisnika 4G usluga dosegao je četiri miliona, što je malo kada se u obzir uzmu planovi od čak trideset miliona korisnika do kraja ove godine.

4g

Zbog toga je „Čajna mobajl”, posredstvom društvene mreže „Veibo”, najavio promene u vezi ove ponude. Promene će uticati na cene, a kompanija je najavila da će više detalja saopštiti danas (14. maja).

Za sada je najavljeno da prekoračenje limita u prenošenju podataka više neće biti naplaćivano po ceni od 0,29 juana po megabajtu kao do sada, nego da će automatski biti primenjen sledeći paket. Na primer, u slučaju prekoračenja paketa od 400 megabajta, koji košta 40 juana, automatski će biti primenjena sledeća tarifa, koja predviđa naplatu od 50 juana za potrošenih 600 megabajta.

„Čajna mobajl” 4G licencu od Ministarstva industrije i informacionih tehnologija dobio je 4. decembra. Do kraja ove godine 4G mreža ove kompanije trebalo bi da se proširi na najmanje 340 gradova, što je više od polovine ukupnog broja gradova u Kini.

Leave a Reply