Mobile

CNN i Nokia najavljuju planove za međunarodno partnerstvo

Vesti koje objavjuje CNN biće podržane mapama kompanije Nokia.

Kompanije CNN i Nokia danas su objavile početak međunarodne saradnje. Po tom dogovoru, Nokia postaje ključni partner kompanije CNN kada je reč o bogatom sadržaju mapa. Kroz ovu saradnju objedinjuje se snaga kompanija u prikupljanju vesti, generisanju sadržaja od strane korisnika, tehnologije mapiranja kao i pružanja usluga baziranih na lokaciji. Saradnja je otpočela upotrebom Nokia 3D mapa na CNN platformama tokom nedavnog prenosa Britanskog kraljevskog venčanja.

“Ovo saradnja je veoma prirodna, s obzirom da obe kompanije dele istu filozofiju spajanja ljudi bez obzira na granice, kroz kombinaciju servisa vesti i visoko sofisticirane tehnologije”- izjavio je Tony Maddox , generalni direktor CNN International. “Međunarodne dimenzije poslovanja obe kompanije čine ovu saradnju naročito uzbudljivom.”

“Nokia i CNN dele isto mišljenje da su vesti sada mobilnije, moćnije i, kao osnovno demokratsko pravo, trebaju odmah biti dostupne ljudima širom sveta” – rekao je Jerri DeVard, direktor marketinga u kompaniji Nokia. “Počastvovani smo time što se CNN odlučio na korišćenje inovativne maping tehnologije kompanije Nokia za svoju međunarodnu platformu vesti, ali i uzbuđeni što, kroz saradnju sa CNN-om imamo šansu da obezbedimo novi servis vesti korisnicima Nokia telefona.”

Ova saradnja uključuje i CNN aplikaciju za Nokia telefone koja pružaju mobilni pristup stranicama kao što su CNN World, Business, Sport, Entertainment i Technolgy, kao i prenosu video materijala uživo. Aplikacije omogućuje korisnicima da razmenjuju CNN vesti putem društvenih kanala i da učestvuju u procesu izveštavanja sa direktnim pristupom CNN-ovom servisu, iReport. CNN App for Nokia aplikacija je dostupna preko Ovi Store servisa.

Leave a Reply