Mobile · Mobilne aplikacije

Dell Software mobilne aplikacije za daljinsku kontrolu i osiguranje IT resursa

Kompanija Dell Software je predstavila nova mobilna rešenja kreirana da pomognu i podrže zaposlene koji rade van kancelarije, u cilju smanjenja rizika sigurnosti i informatičke kompleksnosti upravljanja na minimum. Suočene sa talasom porasta broja mobilnih uređaja, kompanije se danas intenzivno bore da pretvore fizička u „digitalna” radna mesta i omoguće zaposlenima da budu produktivniji i efikasniji bez stvaranja dodatnog opterećenja i traženja pomoći od IT timova.

dell

U cilju jačanja operativne efikasnosti i IT agilnosti, kompanija Dell predstavila je nova Dell KACE endpoint systems management rešenja za sistemsko upravljanje u realnom vremenu pomoću tableta ili pametnog telefona. Pored toga, Dell SonicWALL proširuje mogućnosti sigurnog mobilnog pristupa kako bi odgovorio na potrebe korisnika, istovremeno podižući nivo zaštite korporativnih sistema i podataka od eksternih pretnji. Takođe, kompanija je poboljšala Dell Wyse Cloud Client Manager uslugu predstavljajući set modularnih Mobility Consulting usluga za kupce srednje kupovne moći.

„Kompanija Dell je usmerena na isporuku kompletnih poslovnih mobilnih rešenja i korisnicima nudi inovativan hardver, softver i usluge koje im pomažu u planiranju, predstavljanju i upravljanju novim poslovnim modelima. Nove ponude i sigurnosna poboljšanja predstavljaju značajan korak u osiguravanju pouzdanog i sigurnog pristupa informacijama i resursima potrebnim za rad“, rekao je Tom Kendra, potpredsednik i direktor Systems Management odeljenja kompanije Dell Software.

Porastom upotrebe mobilnih uređaja koji se koriste u organizacijama, raste i potreba za informatičkom podrškom za široki spektar različitih uređaja. Prema istraživanju agencije Forrester Research, zaposleni koriste mnogo različitih uređaja, od stonih računara (85 odsto), laptop i netbook računara (63 odsto) pa sve do tablet uređaja (21 odsto) i smart telefona (48 odsto). Prema rezultatima, IT mora da prihvati nove modele podrške i mobilne alate kako bi upravljali i održavali uređaje koji se prirodno ne uklapaju u tradicionalane servis usluge i strukture podrške.

Predstavljanjem Dell KACE K1000 GO aplikacije za Android i K1000 GO aplikacije za iOS uređaje, kompanija Dell Software oslobađa IT administratore tipičnih help desk zadataka i alata za nadziranje rada servera sa mobilnim pristupom Dell KACE K1000 Systems Management Appliance. Aplikacija Dell KACE K1000 GO omogućava informatičkim ekspertima pristup K1000 sa mobilnih uređaja, proveravanje i odgovaranje na obaveštenja kad nisu pri računaru, određivanje prioriteta i ubrzavanje rešavanja problema uz jednostavnije i efikasnije postavljanje softvera.

 

Povećanom zaštitom pristupa uz pomoć SonicWALL rešenja, Dell pomaže korisnicima u ispunjenju zahteva za širim pristupom kritičnim aplikacijama, podacima i resursima sa različitih uređaja. Poslednja verzija aplikacije Dell SonicWALL Mobile Connect™ sada je instalirana na svim tablet i prenosnim računarima koji poseduju operativni sistem Windows 8.1. Na ovaj način šire se mogućnosti sigurnog pristupa na više platformi mobilnih uređaja i prenosnih računara, uključujući operativne sisteme Windows, iOS i Android. DellConnected Security sistem pomaže kompanijama da se bolje pripreme za buduće izazove otklanjajući rizike i olakšavajući poslovanje.

Dell SonicWALL Mobile Connect je instaliran na nedavno najavljenoj liniji tablet računara Dell Venue, koju čine četiri nova ultra tanka modela dizajnirana da odgovore na izazove modernog načina života i rada. Novi tableti Venue 8 Pro i Venue 11 Pro sa operativnim sistemom Windows 8.1 predstavljaju spoj visokog nivoa performansi, dizajna i brze reakcije na želje korisnika. Ovi modeli omogućavaju integraciju opreme u postojeće korporativno okruženje, sa potpunom kompatibilnošću sa postojećim Windows aplikacijama i integracijom u Microsoft Office. Aplikacija Mobile Connect u kombinaciji sa novom verzijom Dell™ SonicWALL™ E-Class Secure Remote Access (SRA) omogućava zaposlenima, koji su stalno u pokretu, korišćenje pametnih telefona, tableta ili prenosnih računara sa jednostavnim pristupom kritičnim podacima bez ugrožavanja sigurnosti.

Dell Wyse Cloud Client Manager pruža jedinstvenu, intuitivnu konzolu koja poboljšava vidljivost i kontrolu koju informatički timovi imaju nad pametnim telefonima, tabletima i laptop računarima kompanije ili pojedinaca. Administratori mogu da podrže, konfigurišu, nadziru i osiguraju uređaje sa gotovo bilo kog mesta, kao i da efikasno upravljaju pristupom aplikacijama i sadržajima. Za organizacije srednje veličine kojima je potrebna pomoć u definisanju smera mobilnih tehnologija, Dell je predstavio niz modularnih Mobility Consulting usluga za pojednostavljenje procesa planiranja. Nove usluge su fleksibilne i prilagodljive, u potpunosti prilagođene potrebama kompanije i zahtevima platformi uređaja. Trenutno dostupni moduli odnose se na Mobile Device Management (MDM) i Mobile Content Management (MCM).

Dell KACE sistem za upravljanje uređajima, Dell SonicWALL Mobile Connect i Dell E-Class SRA dostupni su putem direktnih i indirektnih kanala kompanije Dell. Dell Wyse Cloud Client Managers dostupni su već sada, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti online za besplatno tridesetodnevno testiranje pune funkcionalnosti rešenja.

Leave a Reply