Mobile

Demonstriran bežični prenos podataka uz rekordne brzine do 42 Mbps

U sredu 26. maja u Opatiji je svečano otvoren 33. Međunarodni skup za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO 2010. Skup je počeo sa radom u ponedeljak 24. i trajao je do petka 28. maja. Skup je okupio oko 1.000 učesnika iz 30 zemalja sa radovima iz područja ICT delatnosti različitih problematika vezanih za ekonomiju, obrazovanje, nauku, velike sisteme i državnu upravu, te lokalnu samoupravu.

Tokom svečanog otvaranja premijerno je u ovom delu Evrope, prisutnima demonstriran bežični prenos podataka uz rekordne brzine prenosa do 42 Mbps. To su izvanredno dostignuće učesnicima MIPRO-a prezentovali mr. sc. Gordana Kovačević, predsednica Ericssona Nikole Tesle i Mladen Pejković, predsednik Uprave Vipneta.

„Vip korisnici, uz HSPA+ tehnologiju, već surfuju najbržom mrežom u Hrvatskoj. Dual Carrier HSDPA tehnologija predstavlja novi iskorak u razvoju brzina i kapaciteta bežičnog pristupa internetu, te svrstava Hrvatsku visoko na listi zemalja u korišćenju bežičnog broadbanda. Značajan rast broja korisnika bežičnog broadbanda dokaz je da su korisnici prepoznali prednosti usluga i proizvoda koje nudimo što još jednom potvrđuje da je Vipnet sa razlogom lider na tržištu bežičnog broadbanda”, istaka je M. Pejković, predsednik Uprave Vipneta.

MIPRO, međunarodni, stručni i edukativni skup, najveća je, najstarija i po strukturi najsloženija međunarodna manifestacija ne samo u Hrvatskoj već i u ovom delu Europe, a okuplja učesnike iz svih krajeva sveta. Kao i dosadašnji skupovi i MIPRO 2010 bio je mesto prožimanja nauke, obrazovanja i ekonomije. Učesnici skupa imali su priliku da prisustvuju nizu savetovanja, okruglih stolova, radionica i seminara.

Leave a Reply