Mobile

Do 2015. veći broj mobilnih pretplatničkih ugovora nego populacije u svetu

Prema novoj Mobility Report studiji kompanije Ericsson, do 2015. godine broj pretplatničkih ugovora biće veći od ukupnog broja svetske populacije. Broj pretplatničkih ugovora raste za sedam procenata iz godine u godinu, a samo u prvom kvartalu ove godine zabeleženo je 120 miliona novih ugovora.

Takođe, broj mobilnih broadband pretplatničkih ugovora će nastaviti da raste i očekuje se da će do kraja 2019. biti 7.6 milijardi ugovora.

Broj pretplatnickih ugovora u svetu

Za dve godine, broj pretplatničkih ugovora korisnika, koji poseduju pametne telefone, biće viši od onih, koji poseduju obične mobilne telefone. Već 2019. godine broj pretplatničkih ugovora korisnika, koji poseduju pametne telefone u Evropi, biće viši od same populacije na kontinentu.

U prvom kvartalu ove godine, pametni telefoni činili su 65 odsto svih prodatih mobilni telefona. U poređenju sa stanjem danas, do 2019. korisnici pametnih telefona će koristiti skoro četiri puta više mobilnog saobraćaja na mesečnom nivou. Takođe, do 2019. godine očekivanja su da će 80 odsto teritorije Evrope biti pokriveno LTE mrežama. Ipak, predviđanja su da će penetracija LTE pretplate u Evropi biti tek oko 30 odsto, dok se u istom periodu u Severnoj Americi očekuje penetracija od 85 odsto.

Leave a Reply