nokia-lumia-920
Mobile · Mobilne aplikacije

Do boljih fotografija uz Windows Phone 8

Korisnici su MP3 player ili GPS navigaciju već zamenili pametnim telefenom pa je sasvim razumljivo da i fotoaparat žele ostaviti kod kuće. Uz Windows Phone, to zaista ima smisla.

Pametni telefoni se već jako dugo ne koriste samo za telefoniranje, a neki će reći da se, zapravo, za tu osnovnu funkciju, najmanje i koriste. Pametni telefoni sa Microsoft Windows Phone 8 operativnim sistemom korisnicima omogućavaju da lako dođu do kvalitetnih fotografija te ih brzo podele sa prijateljima.

nokia-lumia-920

 

Svaki Windows Phone 8 uređaj dolazi sa posebnim tasterom za fotografiranje koji se, osim za fokus i brži pristup kameri, može koristiti i za aktiviranje kamere čak i kada je telefon zaključan. Uz Windows Phone 8, nijedan trenutak sigurno nećete propustiti otključavanjem telefona ili traženjem ikone za aktivaciju kamere.

Šta znači dobra fotografija ako je ne podelite sa nekim? Uz Windows Phone uređaje, deljenje fotografija sa prijateljima je veoma lako, a fotografije je moguće podeliti putem socijalnih mreža, e-maila, bežične NFC konekcije sa drugim telefonom ili čitavim nizom drugih instaliranih aplikacija koje obezbeđuju takvu podršku.

Moguće je vršiti i manipulaciju nad snimljenim fotografijama, poput rotacije, automatskog popravljanja boja te rezanja fotografije kako bi istakli detalje koje vas zanimaju. Želite dodati specijalne efekte prilikom fotografisanja ili ručno podesiti napredne opcije? Izlazak iz kamere i traženje dodatnih aplikacija vam deluju sporo i naporno? Iskoristite Lenses podršku na Windows Phone te pristupite dodatnim aplikacijama i opcijama direktno iz interfejsa za kameru.

Nakon kupovine novog telefona korisnici uglavnom pričaju u uloženom novcu u isti, ali nakon određenog perioda korišćenja, taj telefon zapravo postaje daleko vredniji u odnosu na prvobitnu investiciju jer može sadržavati vaše poslovne podatke, ali i veliki broj uspomena u obliku fotografija ili video materijala sa rođendana, putovanja i drugih manifestacija. U slučaju eventualnog gubitka telefona ili podataka, najveća vrednost bi upravo bile uspomene koje ste zabeležili.

Uz Windows Phone 8, fotografije i video materijale možete automatski spasiti na SkyDrive korištenjem Auto upload opcije ili ručnim prenosom. SkyDrive je Microsoftov cloud servis koji vam omogućava da besplatno koristite do 7 GB podataka te istim pristupite sa bilo kog uređaja, putem dostupnih aplikacija ili web browsera, uz kontinuiranu sinhronizaciju svih podataka. Uz SkyDrive, vaši podaci su sigurni i uvek dostupni.

Kažu da slika govori više od hiljadu reči, pa smo u želji da vam pokažemo mogućnosti Windows Phone 8 uređaja i opcija za kameru, prošetali Sarajevom i napravili par amaterskih fotografija u različitim doba dana, korišćenjem Nokia Lumia 920 telefona. Uz Windows Phone 8, fotoaparat slobodno možete ostaviti kod kuće.

Pogledajte ovaj primer, i vidite ostale:

sarajevo18

 

Leave a Reply