Mobile

Epson razvio multi-touch ekran za mobilne uređaje

Korporacija Epson Imaging Devices razvila je 3,5-inčni HVGA LCD ekran osetljiv na dodir sa “all-in-one” funkcionalnošću i integrisanim touch panelom i poklopcem

Novi LCD koristi prednosti nedavno razvijene Epsonove tehnologije Photo Fine Vistarich Neo za široki ugao gledanja. Masovna proizvodnja novih ekrana započeće u aprilu 2009. godine. Sa rastom složenosti mobilnih uređaja, kao posledica poboljšanih funkcionalnosti i veće raznovrsnosti, raste i potražnja za novim korisničkim interfejsima koji omogućavaju veću kontrolu i jednostavniju upotrebu.

U isto vreme se funkcionalnost mobilnih uređaja mora unaprediti kako bi se pratio razvoj većih ekrana i drugi tehnološki pomaci. Stvaranje novih dodatnih vrednosti tražiće razvojne inovacije kakve ne nalazimo u postojećim proizvodima. Usled svih tih trendova, ekrani osetljivi na dodir postaju sve učestaliji kod mobilnih telefona, prenosnih muzičkih  playera i drugih mobilnih uređaja budući da proizvođači nastoje da podmire sve sofisticiranije potrebe korisnika.

Novi “all-in-one” proizvod kompanije Epson Imaging Devices sastoji se od tankog LCD ekrana osetljivog na dodir, narrow-frame touch panela, poklopca i modula od tekućeg kristala. Kompanije je pripremila temelje za masovnu proizvodnju novog rešenja, koja će prema planovima započeti u aprilu sledeće godine.

Prvi model koji će ući u proizvodnju biće HVGA 3.5-inčni LCD ekran za primenu u smart telefonima i drugim mobilnim uređajima. Primerci ekrana biće dostupni za isporuku u februaru 2009. godine.

Najvažnije karakteristike su visoka vidljivost zahvaljujući optičkom prijanjajućem sloju apliciranom preko čitave površine koji omogućava pričvršćivanje ekrana osetljivog na dodir uz isti kvalitet slike, visokoefikasnu, multi-touch funkcionalnost kao rezultat ugrađenih kontrola ekrana osetljivog na dodir, te tanani dizajn sa integrisanim touch panelom i poklopcem.

Leave a Reply