Internet · Mobile

Eric Schmidt: Nokia je napravila pogrešan izbor sa Microsoftom

Izvršni direktor Google-a, Eric Schmidt, izjavio je da su pre izvesnog vremena pregovarali sa Nokijom o tome da pređu na njihov operativni sistem Android, te da se nada da će to učiniti u budućnosti. Na Svetskom sajmu mobilne telefonije u Barseloni Schmidt je potvrdio da je Google vodio poverljive razgovore sa Nokijom, pre nego što se finska kompanija odlučila da sklopi ugovor sa Microsoftom i koristi njihov operativni sistem Windows phone 7.

“Zaista bi nam bilo drago da je Nokia izabrala Android, ali odlučili su se za našeg konkurenta, odnosno za Microsoft”, istakao je Schmidt.

Nakon objave o strateškom partnerstvu sa Microsoftom deonice Nokije pale su gotov za 20 posto. “Nadamo se da će Nokia nekad u budućnosti prihvatiti naš operativni sistem, te naša ponuda ostaje otvorena. Smatramo da je Android odličan izbor i žao nam je što je finska kompanija sada načinila drugačiji izbor”, naglasio je Schmidt. (SEEbiz / Sarajevo-x.com)

One thought on “Eric Schmidt: Nokia je napravila pogrešan izbor sa Microsoftom

  1. Nikola

    Meni je drago što su se Nokia i Microsoft udružili, oba imaju potencijal da naprave odličan hardver/softver i nadam se da će napraviti nešto dobro. Inače koristim Andoroid i zadovoljan sam njime ali najviše mrzim monopol. Hoću da vidim i druge igrače i da imam izbor. Konkurencija je najbolja za dobar kvalitet i niske cene pa prema tome za Nokiu i Microsoft želim sve najbolje.

Leave a Reply